„Școala Regală” a primit undă verde din partea Consiliului Local al Sectorului 1

Școala Regală

„Școala Regală” se face în Sectorul 1, în zona Casa Presei Libere. Aceasta va fi amenajată în imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcționat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, structură care a fost desființată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1.

Imobilul are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desființarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate.

Aici, elevii de la Colegiul Național de Muzică George Enescu își vor desfășura orele de studiu individual al instrumentelor. Astfel, cei aproximativ 650 de elevi ai acestui Colegiu vor aprofunda în clădirea Școlii Regale studiul viorii, al harpei, al percuției, contrabasului, violoncelului etc.

„Colegiul Național de Muzică George Enescu este una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ de profil din țară. Absolvenții de aici sunt astăzi muzicieni de elită în cele mai renumite orchestre ale lumii.

Clădirea actuală a Colegiului nu răspunde decât în mică măsură nevoii de pregătire a acestor tinere talente. Spațiile de la Școala Regală sunt ideale pentru exersarea și perfecționarea elevilor la instrumentul pe care și l-au ales spre studiu. Avem datoria, ca și comunitate, să le oferim tuturor copiilor condițiile pe care le merită”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Clotilde Armand

În ședința de astăzi, Consiliul Local Sector 1 a adoptat o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1.

Potrivit acestei hotărâri, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4.

Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ „Școala Regală”.

Au existat probleme cu „Școala Regală”

Nivelul de radiații în zona sediului Administrației Domeniului Public, unde Primăria Sectorului 1 intenționează să înființeze „Școala Regală”, este cu mult sub nivelul de referință.

Potrivit măsurătorilor efectuate în data de 8 martie 2021, de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), procentul maxim al radiațiilor măsurate la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 din Bd. Poligrafiei nr. 4 a fost de 0,07253%, ceea ce înseamnă un nivel de radiații de 1.379 de ori mai mic decât nivelul de referință. Măsurătoarea ANCOM a fost efectuată la solicitarea primarului Sectorului 1 de la sfârșitul lunii februarie 2021.

„Școala Regală”. Laboratoare școlare și o sală de sport, pe un teren nefolosit de ADP

Și elevii de la Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” vor avea condiții mai bune de învățat. La cererea conducerii unității de învățământ, a asociației părinților și a Federației Naționale a Părinților – EDUPART, Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de extindere a Școlii Gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu” pe un teren deținut de Administrația Domeniului Public Sector 1, în prezent nefolosit.

Aici va fi amenajată o sală de sport, un cabinet medical propriu, laboratoare de fizică, chimie, biologie și tehnologia informațiilor și a comunicațiilor. În plus, în noul spațiu urmează să se desfășoare și programul Școală după Școală.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat astăzi o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului București privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Ion Mihalache de la Administrația Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local Sector 1, în vederea extinderii Școlii Gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu”.

CITEȘTE ȘI » Cele mai frumoase palate din București » Episodul 1: Palate celebre

Revoluția din 1821

200 de ani de la Revoluția din 1821 » Medalie comemorativă gratuită

Vacanțe în Grecia vara 2021

Vacanțe în Grecia vara 2021 » În ce condiții vom putea merge, unde se poartă mască și ce prețuri sunt