Primăria Sectorului 5, protocol pentru încurajarea mobilității electrice

Primăria Sectorului 5

Primăria Sectorului 5 și Enel X Mobility Romania au semnat un protocol de colaborare, având în vedere promovarea unui proiect privind încurajarea mobilității electrice,

Primăria Sectorului 5 va sprijini derularea proiectului prin suport în identificarea locațiilor, în parcările publice situate în Sectorul 5.

Enel X Mobility Romania S.R.L. va asigura infrastructura de încărcare a autoturismelor electrice și va amplasa în parcările publice agreate din Sectorul 5 cel puțin trei stații de alimentare până la finalul lunii iunie 2021.

Numărul stațiilor poate crește până la 20, până la finalul anului 2021, în funcție de condițiile economice și de evoluția mobilității electrice în București, pentru a putea fi utilizate de persoanele interesate, în vederea alimentării autoturismelor cu energie electrică.

Ce presupune parteneriatul cu Primăria Sectorului 5

Potrivit protocolului de colaborare, Primăria Sectorului 5 nu își asumă nicio obligație financiară în derularea proiectului. Toate costurile vor fi suportate de Enel X Mobility Romania S.R.L.

Primăria Sectorului 5 își dorește ca prin acest proiect să contribuie la un mediu mai curat și mai echilibrat și, de asemenea, susține condusul ecologic.

Stațiile de încărcare pentru automobilele electrice vor funcționa non-stop și vor fi compatibile cu toate tipurile actuale de automobile 100% electrice, precum şi cele plug-in hibride.

Ce a declarat Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone - rezultate alegeri sector 5
  • Din ce în ce mai mulți români aleg să conducă autoturisme electrice sau hibrid. Utilizarea unei astfel de mașini aduce din start un avantaj, și anume că pe termen lung vom economisi bani.
  • Mai mult, aceste autoturisme nu poluează, motorul este silențios și are performanțe la accelerare asemănătoare unor mașini diesel sau pe benzină.
  • Noi, autoritățile din România, trebuie să facem demersuri pentru creșterea substanțială a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice.
  • Doar așa putem determina tot mai mulți români să își achiziționeze un astfel de autoturism. Acesta este motivul pentru care am decis să semnăm acest protocol de colaborare cu Enel X Mobility România.
  • Noi vom pune la dispoziție spațiile pentru montarea stațiilor, iar ei se vor ocupa să asigure toată infrastructura. Trebuie să ne gândim la mediul înconjurător și să limităm poluarea pe cât posibil.

CITEȘTE ȘI » Primăria Sectorului 1 » 3 informații importante: amenzi și sancțiuni, dar și lucrări importante la metrou

Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 » 3 informații importante: amenzi și sancțiuni, dar și lucrări importante la metrou

Teatrul Muzical Ambasadorii

Teatrul Muzical Ambasadorii prezintă „Povestea Florii-Soarelui” online, în zilele de 24 și 25 aprilie