Proiect pilot în Cartierul Aviației: Echipamente specializate pentru încălzit apa

Cartierul Aviației

Primăria Sectorului 1 a identificat o soluție urgentă pentru ca locuitorii din Cartierul Aviației să nu mai întâmpine probleme cu apa caldă și căldura în această iarna.

Administrația locală a Sectorului 1 va demara un proiect pilot în cartierul Aviației pentru a veni în sprijinul locuitorilor din blocurile în care sunt probleme cu alimentarea cu apă caldă și căldură pe timpul iernii, ținând cont de faptul că acest cartier este capătul rețelei de termoficare, și aici se pierde energie termică din cauza avariilor frecvente.

Proiect de viitor în Cartierul Aviației

Soluția urgentă care urmează să fie aplicată în cartierul Aviației, începând din această iarnă, constă în conectarea unor echipamente specializate pentru încălzit apa la punctele termoenergetice cu probleme.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a întâlnit cu oficiali din cadrul Companiei Municipale Termoenergetica București la centrala termică de pe strada Siriului pentru a analiza oportunitatea montării unor astfel de echipamente.

„Tot ce ne dorim este să ne asigurăm că în iarna asta, în acest cartier, oamenii vor avea temperatura de care au nevoie la încălzirea locuinței și la apa caldă. Am înțeles că aici este un capăt de rețea, că este o problemă majoră. Ideea este să închiriem echipamente, cu ajutorul cărora să încălzim apa. Dacă nu există suficientă căldură care să intre în acest punct termic, vom suplimenta noi și îi creștem temperatura. Vom face un proiect pilot împreună cu societatea care este lider mondial în acest domeniu”

primarul Sectorului 1, Clotilde Armand

Reprezentanții companiei au explicat că, în cazul punctului termic de pe strada Siriului, urmează să fie folosit un un echipament de 2,5 MW, care are o dimensiune de 6×2 mp. Utilajul urmeză să fie montat lângă punctul termic. În cazul altor centrale termice, mai mari, urmează să fie instalate două sau chiar trei astfel de echipamente.

Clotilde Armand - Rezultate alegeri Sector 1

Administrația locală urmează să semneze un protocol cu Compania Municipală Termoenergetica București pentru implementarea acestui proiect pilot în această iarnă. Primăria Sectorului 1 urmează să finanțeze igienizarea și reabilitarea punctului termic și chiria echipamentelor.

CITEȘTE ȘI » Teatrul Odeon deschide stagiunea cu lansarea unei cărţi despre Angela Gheorghiu

Teatrul Odeon

Teatrul Odeon deschide stagiunea cu lansarea unei cărţi despre Angela Gheorghiu

creșe

Două creșe noi pentru copiii din Sectorul 1