Două creșe noi pentru copiii din Sectorul 1

creșe

Copiii din Sectorul 1 vor avea la dispoziție două creșe noi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru o educație timpurie de calitate.

Cele două creșe noi vor fi construite pe baza unor proiecte tip (în funcție de suprafața terenurilor disponibile: creșă mică – pentru maximum 40 de copii, creșă medie – pentru maximum 70 de copii, creșă mare – pentru maximum 110 copii) în cadrul programului național derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Se construiesc creșe speciale în sectorul 1

Primăria Sectorului 1 a identificat deja terenul pe care urmează să fie construită prima dintre cele două creșe, care va avea o capacitate de 11 grupe, adică un total de 110 copii. Este vorba de un teren de 16.000 de mp situat în cartierul Henri Coandă din Sectorul 1 al Capitalei.

Pentru cea de-a doua creșă, administrația locală a Sectorului 1 a identificat mai multe terenuri, urmând ca specialiștii primăriei să decidă, în cel mai scurt timp, locația finală.

Fiecare creșă va avea o suprafață de 2400 mp și va fi construită cu materiale de ultimă generație. În ceea ce privește funcțiunile, fiecare creșă va avea cabinet medical, locuri de joacă, o sală multifuncțională, spălătorie, bucătărie și va fi dotată cu panouri solare pentru a fi prietenoasă cu mediul.

„Educația timpurie și rezolvarea deficitului de locuri la creșă sunt priorități ale administrației pe care o conduc. Imi doresc ca, în cel mai scurt timp posibil, pentru locuitorii Sectorului 1 să nu mai fie o problemă găsirea unui loc la creșă. În plus, copiii noștri au nevoie de cele mai bune condiții pentru a beneficia de o educație de calitate de la cea mai fragedă vârstă”

Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 va pune la dispoziția Companiei Naționale de Investiții terenul și va asigura racordarea la utilități: apă, canal, gaze, electricitate. Finanțarea construirii celor două creșe, în cuantum total de 22, 4 milioane lei inclusiv TVA pe fiecare obiectiv de investiție, va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În prezent, creșele din administrarea Consiliului Local Sector 1 dispun de un număr de 680 de locuri, după cum urmează:

  • Centrul de zi Vrancei (Str.Vrancei nr. 9): 180 de locuri;
  • Centrul de zi Româno-Danez pentru Educație Integrată (Bd. Mareșal Averescu nr. 17): 30 de locuri;
  • Centrul de zi Sfântul Andrei (Str. Cosmești nr. 15): 150 de locuri;
  • Centrul de Zi Jiului (Str. Pajurei nr. 2C): 200 de locuri;
  • Complexul de Servicii Sociale Sfântul Nicolae Centrul de Zi (Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 74): 120 de locuri.

CITEȘTE ȘI » Proiect pilot în Cartierul Aviației: Echipamente specializate pentru încălzit apa

Cartierul Aviației

Proiect pilot în Cartierul Aviației: Echipamente specializate pentru încălzit apa

HBO Max vine în România în 2022

HBO Max vine în România în 2022