Fenomenele meteo extreme vor fi anunțate prin sistemul Ro-Alert

Ro-Alert

Administraţia Naţională de Meteorologie va asigura asigura fluxul de date pentru avertizarea cetăţenilor României, în cazul producerii de fenomene meteo extreme, prin sistemul Ro-Alert.

„Este esenţial ca populaţia să fie informată rapid şi eficient atunci când factorii climatici riscă să devină un pericol. Iar analizele noastre ne arată că aceste situaţii apar, din păcate, din ce în ce mai des la noi în ţară. Tocmai de aceea lucrăm continuu pentru ca niciun astfel de fenomen să nu ne prindă nepregătiţi”, susţine ministrul de resort, Mircea Fechet.

Conform datelor centralizate, în acest an, până în prezent, ANM a emis 160 avertizări Cod roşu de vreme severă imediată, faţă de 79 pe parcursul anului 2019 şi doar o avertizare, în 2018.

Avertizările ANM, trimise prin Ro-Alert

„În cursul acestui an, ANM împreună cu STS au făcut demersuri pentru interconectarea sistemului Ro-Alert cu sistemul SAM (Sistem Avertizări Meteo) din administrarea Administraţiei, conform cerinţelor tehnice şi de securitate cibernetică furnizate de STS”

oficialii Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

MMAP asigură, prin Administraţia Naţională de Meteorologie, funcţia de autoritate cu rol principal în tipurile de risc privind fenomenele meteorologice extreme, precum şi cea de autoritate cu rol secundar sau de prevenire în cazul riscurilor sau riscurilor asociate legate de fenomene meteorologice extreme.

Citește și » Mihai Bendeac și-a lansat cartea autobiografică: Jurnalul unui Burlac. Conversații cu mama

Atelier de globuri de Crăciun în București - „O zi în lumea sticlei”

Atelier de globuri de Crăciun în București – „O zi în lumea sticlei”

Festivalul brazilor de Crăciun

Festivalul brazilor de Crăciun » Ia și tu parte la cel mai mare eveniment caritabil din România!