Ce putem vedea la Romanian Kitsch Museum, aflat în TOP 3 obiective din București

Romanian Kitsch Museum
Romanian Kitsch Museum

Romanian Kitsch Museum (Muzeul Kitschului) este, conform Tripadvisor, în TOP 3 cele mai apreciate obiective turistice din Bucuresti, după Mănăstirea Stavropoleos și Parcul Herăstrău.

În ciuda numelui, Romanian Kitsch Museum (aflat pe Strada Covaci nr. 6, în Centrul Vechi din București) trezește multe amintiri plăcute din copilărie și nostalgie. 

Obiecte pe care bunicii noștri le păstrează și acum la loc de cinste sau care încă se mai regăsesc în casele noastre, ascunse pe undeva, completează cele șapte povești prezentate într-un mod tragicomic, povești care fac referire la viața și la obiceiurile românilor din anii ’80 până în prezent.

romanian kitsch museum photo by ivan kralj 7nov mini

Romanian Kitsch Museum, vizită de o oră

Experiența, care durează aproximativ o oră, este una interactivă, ce prezintă cultura românească așa cum a fost ea în anii de glorie, de schimbare și de adaptare la mentalitățile și percepțiile occidentale.

„Kitsch-ul românesc e autentic, creativ, ridicol și mândru în același timp. E o metodă bună de a înțelege (sub)cultura românească și tradițiile”, spun organizatorii.

Bilete la Romanian Kitsch Museum

Cost bilet: 30 lei (luni – sâmbătă), 25 lei (duminică). Copii până în 5 ani beneficiază de gratuitate. Biletele se găsesc în format electronic pe iabilet.ro, în magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay.

52

Mesajul celor care întrețin Romanian Kitsch Museum

Muzeul Kitschului s-a adaptat la regulile de distanțare socială. Spune-ne când vrei să vizitezi muzeul, iar noi îl rezervăm doar pentru tine. Sau poți veni direct, foarte probabil că nu va fi nimeni la coadă, înaintea ta. E adevărat, pe timp de pandemie, turiștii străini au dispărut complet din Centrul Vechi iar vizitatorii nu se mai înghesuie la muzeul nostru, așa cum o făceau odată.

În ultimele luni ne-au trecut pragul doar câțiva vizitatori răzleți sau cupluri rătăcite care au putut vizita în liniște și relaxare toate zonele muzeului. Fiind puțini, măcar nu s-au creat probleme cu distanțarea socială.

Începând de astăzi (n.r. 10 noiembrie 2020), cutuma devine regulă la Muzeul Kitschului. Persoanele sau grupurile care vor să ne viziteze vor avea muzeul la dispoziție, doar pentru ei, pe durata vizitei. Noi vom continua să dezinfectăm locația si sa o aerisim după fiecare vizită, ca și până acum.

Rezervări la telefon – 0737.469.208 sau la office@kitschmuseum.ro. Mulțumim că ne susțineți în ambiția noastră absurdă de a ține muzeul deschis!”.

Citește și » NeoNlitic 2020 » Expoziție inedită la Muzeul Național de Istorie

Cinematografele Cinema City se închid

Cinematografele Cinema City se închid!

Museum Quest în București

Museum Quest în București: 3 muzee participă la un treasure hunt cultural interactiv