Romprest a fost amendată cu 160.000 de lei, de către Poliţia Locală a Sectorului 1

Romprest

Poliţia Locală a sancţionat compania Romprest Service în luna iunie cu amenzi de 160.000 de lei, potrivit Primăriei Sectorului 1.

„Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale a aplicat, în perioada 1 iunie-7 iunie 2021, sancţiuni contravenţionale Companiei Romprest Service în valoare totală de 160.000 de lei.

Cele mai mari sancţiuni, în valoare de 60.000 de lei şi de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificărilor autorităţii contractuale aplicate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului. Asta după ce Poliţia Locală a indicat Companiei Romprest Service locaţiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deşeuri, iar aceasta nu s-a conformat”, menţionează autoritatea locală.

Romprest în război cu Primăria

Pe lângă aceste amenzi, au mai fost aplicate ale patru contravenţii în cuantum total de 20.000 de lei pentru nerespectarea programului de salubrizare menţionat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1.

Aceste amenzi au fost aplicate în baza HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Nu se aplică starea de alertă sanitară

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Romprest şi ai Primăriei Sectorului 1 în care a propus o soluţie pentru continuitatea salubrizării în această zonă administrativă.

Acesta a precizat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la solicitarea de a fi declarată stare de alertă în Sectorul 1, deoarece încă nu a primit toate datele necesare.
Nu se aplică stare de alertă

„Am avut o întâlnire cu Romprest şi Primăria Sectorului 1. Am propus o soluţie de deblocare a situaţiei pentru a asigura continuitatea serviciilor. Pe propunere urmează să avem un răspuns de la Romprest în această seară sau mâine dimineaţa”, a spus Alin Stoica, referitor la posibila stare de alertă.

Stare de alertă

Stare de alertă în Sectorul 1! Decizia prefectului, care încearcă să împace Primăria și firma de salubritate

dezinsecţie

Au început operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare. Tratamentele vor dura 7 zile