Stare de alertă în Sectorul 1! Decizia prefectului, care încearcă să împace Primăria și firma de salubritate

Stare de alertă

Stare de alertă în sectorul 1? Încă, nu! Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Romprest şi ai Primăriei Sectorului 1 în care a propus o soluţie pentru continuitatea salubrizării în această zonă administrativă.

Acesta a precizat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la solicitarea de a fi declarată stare de alertă în Sectorul 1, deoarece încă nu a primit toate datele necesare.

Nu se aplică stare de alertă

„Am avut o întâlnire cu Romprest şi Primăria Sectorului 1. Am propus o soluţie de deblocare a situaţiei pentru a asigura continuitatea serviciilor. Pe propunere urmează să avem un răspuns de la Romprest în această seară sau mâine dimineaţa”, a spus Alin Stoica, referitor la posibila stare de alertă.

„În general, soluțiile cam aici se învârt – o parte trebuie să presteze, o parte trebuie să mai plătească ceva”

Alin Stoica, prefectul Bucureștiului

Întrebat de reprezentații presei dacă în sectorul 1 se impune o stare de alertă sanitară, Alin Stoica a răspuns: „Atâta vreme cât părțile sunt interesate să continue activitatea, nu, dar dacă se ajunge la un blocaj, atunci putem să discutăm”.

gunoaie

Alin Stoica a precizat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la solicitarea Consliului Local pentru Situaţii de Urgenţă de a fi declarată starea de alertă în Sectorul 1, deoarece încă nu a primit toate datele necesare.

Clotilde Armand, un sector în haos și jeg

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut declararea stării de alertă în sector pentru a putea rezilia contractul cu actualul operator de salubrizare, despre care spune că are prețurile umflate și facturează lucrări neexecutate și pentru a putea încredința serviciul unui alt operator.

„Salubristul trebuie să asigure continuitatea serviciului. Nu are voie să întrerupă ridicarea gunoiului menajer, trebuie să asigure continuitatea serviciului, este lege. Ei au obligaţie, după lege. Dacă nu pot să-şi respecte obligaţia trebuie pur şi simplu să renunţe la contract.

gunoaie1

Eu sper că starea de alertă va fi declarată ca să pot să pregătesc eu alternativa. Eu sunt de acord să plătesc direct facturile sortatorilor, nu prin Romprest, dar pentru asta trebuie operatorul să fie de acord cu cesiunea de creanţe”, a declarat, edilul de la 1.

Mai mult, compania de salubrizare a anuțat că Primăria Sectorului 1 are mai mult de 100 de milioane de lei de achitat prin facturile restante.

Aceștia spun că s-au înregistrat întârzieri mai mari de 200 de zile pentru facturi în valoare de 12 milioane de lei. Din această cauza, Romprest nu îşi poate achita în continuare restanţele către operatori.

CITEȘTE ȘI » Transport gratuit pe liniile STB pentru participanții la EURO 2020 » PMB, detalii importante pentru suporteri

EURO 2020

Transport gratuit pe liniile STB pentru participanții la EURO 2020 » PMB, detalii importante pentru suporteri

Romprest

Romprest a fost amendată cu 160.000 de lei, de către Poliţia Locală a Sectorului 1