De luni se redeschid restaurantele, cinematografele și sălile de jocuri! Care sunt condițiile

De luni se redeschid restaurantele, cinematografele și sălile de jocuri! Care sunt condițiile
De luni se redeschid restaurantele, cinematografele și sălile de jocuri! Care sunt condițiile

Se redeschid restaurantele, cinematografele și sălile de jocuri » Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că de luni, 25 ianuarie 2021, se vor ridica mai multe restricții în București.

După ce rata infectării a scăzut sub 3 și s-a păstrat 3 zile consecutive în Capitală, vor fi deschise la 30% din capacitate restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri.

Se redeschid restaurantele și barurile din București

„Este a treia zi consecutivă cu incidență sub 3 la mie. A trebuit să convocăm comitetul. S-a hotărât ca începând cu 25 ianuarie, ora 0:00 să fie relaxate mai multe măsuri. Așa cum am prezentat deja relaxarea vizează domeniul Horeca. O capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor normelor. În domeniul sălilor de spectacol, teatre, cinematografe, cu 30% prezența publicului. Li se permite funcționarea cu public și sălilor de jocuri de noroc, tot așa, cu 30% din capacitate, între orele 6 și 21.

Vom fi intransigenți. Am hotărât intensificarea controalelor. Nu doresc să comentez declarațiile domnului ministru al Sănătății. Cifrele sunt raportate de structuri din Ministerul Sănătății”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Printr-o scrisoare deschisă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ceruse ca restricțiile să fie menținute: „Considerăm că în contextul național și european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major”.

„Trebuie să învățăm să ne împărțim competența. Eu ca autoritate locală am niște atribuții. Așa scrie legea. Avem un Comitet Național care a luat aceste decizii și a stabilit aceste rate de incidență. Am deja suficiente atribuții ca să nu intru peste atribuțiile altora. Există un ministru al Sănătății, un Comitet Național, eu ca autoritate mă subordonez. În cuprinsul hotărârii, se scrie că se fac relaxările cu condiția ca indicele să rămână sub 3, ceea ce e foarte probabil”

Nicușor Dan, primarul Capitalei

Se redeschid restaurantele » Comunicatul Prefecturii București despre ridicarea restricțiilor

112558532 eadc2da5 4a95 447a bdd8 aedab55ab15e
Se redeschid restaurantele, cinematografele și teatrele

„Luând în considerare evoluția pandemiei de COVID-19 cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2, și rata de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la nivelul Municipiului București la data de 22.01.2021, comunicată de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, prin raportare la prevederile Legii nr 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la nivelul Municipiului București de 2,52/1.000 de locuitori, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât instituirea următoarele măsuri în domeniul HORECA, precum și în domeniul cultural, divertisment și recreativ începând cu data de 25.01.2021, ora 00.00, cu condiția menținerii ratei de incidență sub 3/1000 de locuitori.

Se redeschid restaurantele, sălile de jocuri și cinematografele:

slots scaled 1
Se redeschid restaurantele, cinematografele și sălile de jocuri
  1. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-21.00;
  2. activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00;
  3. prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 1493/2788/149/2020;
  4. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3245/1805/2020;
  5. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-21.00.

Citește și » Teatrul Naţional Bucureşti anunţă reluarea spectacolelor în toate sălile din 5 februarie

Teatrul Naţional Bucureşti

Teatrul Naţional Bucureşti anunţă reluarea spectacolelor în toate sălile din 5 februarie

Barack Obama

Licitații speciale: Un exemplar de lux cu semnătura lui Barack Obama + Tezaur unic de aur și argint