Mașinile celor care aruncă deșeuri în sectorul 5 vor fi confiscate!

sectorul 5

În sectorul 5 a fost demarată o acțiune de depistare și sancționare a celor care încalcă prevederile privind aprobarea normelor de salubrizare și igienizare

Pe lângă amenzile aferente se poate ajunge inclusiv la confiscarea mijloacelor de transport, acțiune la care participă reprezentanți ai Poliției Locale din sectorul 5 și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Acțiunea dispusă de ministrul Mediului și reglementată prin decizia Comisarului General din 19.05.2020 (decizie privind aprobarea Instrucțiunilor de aplicare a sancțiunii contravenționale complementare privind confiscarea bunurilor de către Garda Națională de Mediu) vizează întreaga suprafață a unității administrativ teritoriale a Bucureștiului, iar cu precădere sunt vizate zonele din Sectorul 5, unde există indicii temeinice că se depozitează deșeuri provenite din construcții și nu numai.

Activitatea se va desfășura în continuare prin patrulări succesive cu/și din autovehicule, sub directa coordonare a personalului de conducere a Poliției Locale din sectorul 5.

„Susținem aceste acțiuni și vă asigur că Primăria Sectorului 5, prin Poliția Locală Sector 5 va face toate demersurile necesare pentru a stopa acest fenomen care afectează mediul și sănătatea oamenilor”

Cristian Popescu Piedone, Primar Sectorul 5

“Cei care au făcut astfel de ilegalități trebuie să știe că nu ne jucăm. Dacă vor mai comite asemenea fapte, vor fi sancționați, iar mașinile vor fi confiscate. Trebuie să intrăm în normalitate, să fim civilizați și să realizăm că mediul înconjurător și aerul pe care îl respirăm influențează starea noastră de sănătate”, a mai spus acesta.

Continuă și procesul de ridicare al mașinilor abandonate în Sectorul 5

Primăria din Sectorul 5, prin dispoziția Primarului, continuă eliberarea străzilor de mașinile abandonate și cele cu proprietar neidentificat. Astfel, din luna noiembrie 2020 și până astăzi, Direcția Generală de Poliție Locală Sectorul 5 a identificat 479 de astfel de autoturisme.

În total au fost ridicate 164 de mașini abandonate, dintre care 45 cu platforma Poliției Locale Sector 5. Alte 119 de autoturisme au fost ridicate de proprietari în urma somațiilor aplicate.

Autoturismele ridicate și bunurile din interiorul acestuia vor fi inventariate, expertizate, ridicate, transportate și apoi depozitate în locul special amenajat din Drumul Cooperativei nr. 75B, Sector 5. Menționăm că sunt ridicate doar mașinile abandonate și cele declarate fără stăpân, care fac obiectul Legii nr.421/2002, nu și cele parcate neregulamentar.

masina abandonata

Acțiunile de ridicare a mașinilor abandonate vor continua și în perioada următoare, pentru ca până la începerea modernizării și reconstrucției Sectorului 5, toate arterele din sector să fie eliberate.

CITEȘTE ȘI » Proiecte pentru fluidizarea traficului în Sectorul 3 pe Autostrada A2

fluidizarea traficului

Proiecte pentru fluidizarea traficului în Sectorul 3 pe Autostrada A2

MyAuchan

Rețeaua de magazine MyAuchan din Stațiile Petrom ajunge la 33 de unități