Shazam a dezvăluit cele mai căutate 100 de melodii! Ascultă aici TOP 10

Shazam

Shazam a dezvăluit lista celor mai căutate 100 de melodii de când a fost lansată aplicaţia pentru identificarea pieselor, iar pe primul loc se află „Dance Monkey” cântată de Tones & I.

Aplicația a fost lansată în 2002 de Shazam Entertainment Limited, fondată în 1999 de Chris Barton, Philip Inghelbrecht, Avery Wang şi Dhiraj Mukherjee.

La finalul anului 2017, Apple a confirmat că a cumpărat aplicaţia Shazam, iar preţul pe care l-a plătit ar fi fost de aproximativ 400 de milioane de dolari.

Shazam este aplicaţia care a depăşit 200 de milioane de utilizatori activi lunar! Dar să descoperim împreună topul celor mai căutate zece piese cu ajutorul aplicației. Restul pieselor până la 100 le găsești pe music.apple.com.

Care sunt cele mai căutate 10 piese de pe Shazam

LOCUL 1: Tones & I – „Dance Monkey”

LOCUL 2: Robin Schulz, Lilly Wood & the Prick – „Prayer in C”

LOCUL 3: Passenger – „Let Her Go”

LOCUL 4: Avicii – „Wake Me Up”

LOCUL 5: Major Lazer – „Lean on”

LOCUL 6: Ed Sheeran – „Thinking Out Loud”

LOCUL 7: Sia – „Cheap Thrills”

LOCUL 8: Gotye – „Somebody That I Used to Know”

LOCUL 9: Kungs, Cookin’ on 3 Burners – „This Girl”

LOCUL 10: Hozier – „Take Me to Church”

Dezvăluiri de la fondatorul Shazam

Chris Barton, unul dintre fondatori dezvăluia anul trecut pentru Pro TV.

„Au fost ani foarte grei pentru că atunci când ne-am lansat, în 2002, Shazam era un serviciu prin telefon cu care sunai la un număr, țineai telefonul în aer și apoi primeai un mesaj text cu numele cântecului. Asta pentru că pe atunci nu existau aplicații, nu existau ecrane colorate, nu puteai descărca melodii în telefon, practic nu puteai face mai nimic din ceea ce înseamnă experiența bogată pe care o oferă aplicația acum”.

Chris Barton

Chris Barton a vândut între timp compania Shazam pentru o sumă secretă dar care a fost estimată la peste 400 de milioane de dolari. Acum dezvoltă alte afaceri.

„În loc să ne mai asigure doar asistență limitată, computerele vor ajunge să ne ofere același nivel de servicii ca și o ființă umană. Va fi ca și cum ai avea un asistent personal întreaga viață și când cauți un restaurant vei avea expertul mondial în restaurante lângă tine care îți va spune mergi acolo, mergi acolo”

Chris Barton, fondatorul Shazam

Aplicaţia este disponibilă în sisteme Android, macOS, iOS şi watchOS şi permite ultilizatorilor să identifice muzica ce cântă în jurul lor sau pe propriul device. În plus, utilizatorii pot interacţiona.

Citește și » Fără luminițe de Crăciun în sectorul 6: „Sunt mai zgârcit cu banul public”

luminițe de Crăciun

Fără luminițe de Crăciun în sectorul 6: „Eu sunt mai zgârcit cu banul public”, zice noul primar

Mersul trenurilor 2021 » Între Brașov și București va circula cel mai rapid tren din ultimele patru decenii

Mersul trenurilor 2021 » Între Brașov și București va circula cel mai rapid tren din ultimele patru decenii