Fără luminițe de Crăciun în sectorul 6: „Eu sunt mai zgârcit cu banul public”, zice noul primar

luminițe de Crăciun

Luminițe de Crăciun în sectorul 6? Sigur nu anul acesta! Primarul Ciprian Ciucu a declarat că anul acesta nu vor fi luminiţe de Crăciun cartierele pe care le admistrează. Acesta a menţionat că preferă să nu irosează suma de 500.000 de euro pentru acest aspect.

Luminițele de Crăciun vor lipsi din Sectorul 6. Ne referim aici la cartiere precum Crângași, Giulești, Drumul Taberei, Militari sau Ghencea. Anunțul lipsei de pe stâlpi a luminițelor de Crăciun a fost făcut chiar pe pagina de Facebook a edilului.

„Nu vom avea anul acesta luminiţe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate feţele şi cred că este decizia cea bună. Fostul primar şi-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv şi avem acum un contract cadru”, a scris Ciprian Ciucu, luni, pe Facebook.

„Nu avem timp să facem o nouă achiziţie, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro doar pentru Parcul Drumul Taberei”

Ciprian Ciucu, Primar Sectorul 6

„În loc de luminițe de Crăciun facem o grădiniță”

Primarul ales din partea PNL a mai declarat: „Mă gândesc că, de banii aceştia, 500.000 euro, aş putea face o grădiniţă sau o creşă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminiţele ar fi la fel ca în anii trecuţi, am primit conceptul şi, vă spun, sunt cam de prost gust”.

În opinia primarului, lipsa lumițelor de Crăciun poate fi o decizie „impopulară”, dar a subliniat că şi-a propus ca în acest mandat să facă ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care va ajunge.

Ciprian Ciucu - Rezultate alegeri Sector 6
Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6

„În aceste situaţii primesc multe sugestii, dar în final mă consult cu conştiinţa mea şi mă întreb ce decizie mi-aş fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Şi eu mi-aş fi dorit să mai limiteze din risipă şi să folosească banii pentru adevăratele priorităţi.

Mai este şi pandemia acesta nenorocită şi aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) şi contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea. Primordiale au fost raportul calitate-preţ şi adevăratele priorităţi descrise mai sus”, a mai scris Ciucu.

Subiectul „Luminițe de Crăciun”, dezbătut și la Libertatea

Ciprian Ciucu a fost invitatul emisiunii Adriana Nedelea LA FIX, după ce a anunțat că în acest an nu vor mai fi puse luminițele de Crăciun în sectorul 6, care ar costa aproximativ jumătate de milion de euro. Iată cele mai importante trei declarații ale primarului.

  • „Primăria Capitalei asigură de obicei iluminatul festiv de Sărbători, pentru că PMB are serviciul de iluminat public. Gabriela Firea a neglijat sectorul 6 și fostul primar a decis să asigure el iluminatul festiv din resursele Primăriei Sectorului 6 și a făcut un contract-cadru ce prevede ca o firmă să aducă ornamente pe care să le pună prin sector”
  • „Nu am decis ce fac cu banii, pentru că lucrez încă la planul de investiții, care cuprinde aproximativ 10 școli și grădinițe, cuprinde asfaltarea de străzi în zonele nou dezvoltate, sunt niște văgăune incredibile în sectorul 6, cuprinde anvelopare de blocuri. Pur și simplu, acești bani vor merge la obiective de investiții”
  • „Am un sector cu foarte, foarte, foarte multe probleme. Va fi un mandat în care să repar stricăciunile făcute de cei dinaintea mea, mai ales pe zona de imobiliare și dezvoltare haotică și am nevoie de bani pentru asta”

Citește și » Ziua Naţională a României » Fără public la festivităţile de 1 decembrie

Bucharest Gaming Week

Bucharest Gaming Week a început: evenimentul numărul 1 de gaming din România are loc online

Shazam

Shazam a dezvăluit cele mai căutate 100 de melodii! Ascultă aici TOP 10