Culoare speciale pentru accesul participanţilor la Slujba de Bobotează

Slujba de Bobotează

Slujba de Bobotează din acest an va avea culoare speciale pentru accesul participanţilor la slujba de la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti.

Astfel, între orele 7.00 şi 14.00, accesul la Slujba de Bobotează, se va face doar dinspre Piaţa Unirii, iar pe traseul dinspre Strada 11 iunie se va coborî de la lăcaşul de cult. Măsuri similare vor fi luate pentru cele 186 de manifestări religioase organizate la nivel naţional de Bobotează.

„Miercuri, 06 ianuarie a.c., la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte lăcaşe de cult din Municipiul Bucureşti, vor avea loc manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Bobotează).

Atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice cât şi pentru respectarea normelor legale în vigoare privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, jandarmii bucureşteni vor supraveghea desfăşurarea activităţilor care vor avea loc în apropierea lăcaşelor de cult din Bucureşti”, se arată într-un comunicat transmis de Jandarmeria Bucureşti.

Măsuri speciale la Slujba de Bobotează

Anul acesta, la Slujba de Bobotează pentru a asigura respectarea măsurilor de distanţare fizică şi prevenirea aglomerărilor de persoane, vor fi create culoare speciale pentru accesul participanţilor.

Astfel, accesul credincioşilor la Slujba de Bobotează spre Catedrala Patriarahlă se va realiza între orele 07:00 – 14:00 doar dinspre Piaţa Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restricţionat (pe acest traseu va fi permisă doar coborârea dinspre Catedrală).

Bobotează

„Tot în vederea respectării acestor măsuri, participanţii la aceste slujbe vor fi îndrumaţi de voluntari ai organizatorului către locaţiile în care se va putea intra în număr limitat iar agheasma mare va fi oferită în sticle îmbuteliate, doar de către voluntari.

Jandarmeria Capitalei face apel către toţi cetăţenii să acorde o atenţie sporită măsurilor de protecţie sanitară (portul măştii de protecţie şi respectarea distanţării fizice faţă de celelalte persoane prezente), să adopte un comportament civilizat şi să respecte indicaţiile jandarmilor”, scrie în comunicat.

În întreaga ţară, vor avea loc 186 de manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Bobotează), arată, la rândul său, Jandarmeria Română.

„Atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru respectarea normelor legale în vigoare cu scopul de a preveni şi combate efectele pandemiei de Covid-19, Jandarmeria Română a dispus măsuri de supraveghere a desfăşurării activităţilor care vor avea loc în apropierea lăcaşelor de cult”

comunicat Jandarmeria Română

CITEȘTE ȘI » Cum poți să plătești obligațiile fiscale în Sectorul 6? Ești la un click distanță, nu trebuie să stai la coadă

obligațiile fiscale

Cum poți să plătești obligațiile fiscale în Sectorul 6? Ești la un click distanță, nu trebuie să stai la coadă

Nopțile Lecturii

Nopțile Lecturii. Festivalul se desfășoară în perioada 21-24 ianuarie la Institutul Francez din România