Stadionul Giulești din capitală aproape de a fi finalizat

Stadionul Giulești

Stadionul Giulești din București e aproape gata. Lucrările au avansat semnificativ, astfel arena ar putea fi predată și folosită de Clubul Rapid în curând – a anunțat, cu ocazia vizitei sale de lucru de astăzi, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

Ministrul a arătat: stadionul este finalizat în proporție de 90%, urmând să fie montate scaunele din tribune și desfășurate rulourile de gazon. ”După instalarea dotărilor vor putea fi reluate activitățile de antrenament și competiții sportive. Preconizăm că vom putea preda stadionul la începutul lunii iulie” , a spus Cseke Attila.

182503888 3714178458711138 7375597670070065591 n
Stadionul Giulești

Acesta a precizat că, în pofida situației pandemice care a întârziat livrarea și instalarea unor materiale provenite din import, obligațiile asumate legate de Campionatul European de Fotbal din această vară vor putea fi onorate.

Stadionul Giulești cu 14.000 de locuri

Noua arenă va avea o capacitate de  aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor) iar suprafața de joc va fi conformă cu normele impuse de UEFA, cu o zonă înierbată de 80×120 m.

Arena va cuprinde și o pistă de atletism de antrenament, o sală de sport, spații de cazare pentru sportivi și spații administrative, dar și spații dedicate publicului.

Costul total al investiției, finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, este de aproape 165 milioane de lei, iar în stadion vor putea fi derulate competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiții cu public la nivel național și internațional.

  • Capacitate Stadionul Giulești: 14.000 de locuri
  • Suprafața de joc Stadionul Giulești: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Beneficii Stadionul Giulești: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP

CITEȘTE ȘI » Gigi Becali a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins cu 106 km/h în localitate

Gigi Becali

Gigi Becali a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins cu 106 km/h în localitate

Horațiu Mălăele

Horațiu Mălăele revine pe ecrane cu un nou film. VEZI trailerul oficial al lui „Luca”