Târg cu antichităţi la Muzeul Naţional al Ţăranului. Află când are loc

Târg cu antichităţi

Aproximativ 50 de colecţionari şi anticari sunt aşteptaţi la un Târg cu antichităţi ţărăneşti – „Amintiri din lada cu zestre”, care va avea loc în perioada 22 – 24 octombrie, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a MNŢR, vizitatorii pot admira la acest târg cu antichităţi şi cumpăra obiecte din lemn, ceramică, ţesături, împletituri, jucării, podoabe, icoane.

De la acest târg cu antichităţi Nu vor lipsi prăjiturile de casă, cozonacii, turta dulce, mierea de albine ori ierburile de leac şi nici tradiţionala ţuică.

Publicul mai este invitat să răsfoiască, să citească şi să-şi îmbogăţească biblioteca cu publicaţiile muzeului: cărţi cu teme etnologice, cărţi-obiect, albume, revista „Martor”.

Preţul biletului de intrare la târg este pentru adulţi de 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi şi studenţi – 2 lei. Biletele pot fi achiziţionate şi online de pe www.booktes.com.

Târg cu antichităţi. Ce spun organizatorii

  • Lada de zestre era aşezată la loc de cinste în casele bunicilor, aducându-ne nouă, tuturor, poveşti şi amintiri dintr-un alt timp, despre alţi oameni, despre o lume a satului care, din păcate, dispare pe zi ce trece.
  • Cu poveşti şi amintiri dintr-alte vremuri, obiectele în care se regăsea satul de altădată au ajuns să fie rar întâlnite.
  • Chiar dacă prezentul aduce cu sine schimbări rapide, influenţând gustul pentru obiectele de mobilier şi pentru felul în care oamenii îşi decorează casele, e bine să amintim, măcar din când în când, de aceste obiecte care ne-au încântat copilăria şi de care ne leagă atâtea amintiri, pentru ca şi cei mai tineri să înţeleagă şi să aprecieze tradiţiile şi obiceiurile care ne identifică drept români

CITEȘTE ȘI » Bucureștiul nu intră în carantină! Noile măsuri adoptate + ce ai voie să faci

carantina

Bucureștiul nu intră în carantină! Noile măsuri adoptate + ce ai voie să faci

ambulanţă

Un autobuz transformat în ambulanţă poate transporta 10 pacienţi cu Covid