Târg cu meşteri şi anticari, de vineri până duminică, la Muzeul Ţăranului Român

targ

În plină pandemie de Coronavirus la nivel național, Muzeul Ţăranului Român organizează, de vineri până duminică, un târg dedicat meşterilor şi anticarilor din toată ţara. Intrarea nu este gratuită, iar participanții sunt obligați să respecte toate regulile sanitare impuse de către autoritățile de la noi.

Vizitatorii vor putea cumpăra obiecte din ceramică, ţesături, icoane, podoabe, obiecte din lemn, dar şi miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac, ţuică, sucuri naturale, fructe şi legume.

„Muzeul Ţăranului marchează sfârşitul toamnei şi ultimele zile de dulce înainte de intrarea în Postul Crăciunului invitându-şi publicul la Târgul cu meşteri şi anticari, Moşii de Arhangheli, unde, timp de trei zile, de vineri, 6, până duminică, 8 noiembrie 2020, de la ora 10 de dimineaţă până la 6 seara, 50 de meşteri, anticari şi artişti vin din toată ţara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an”, informează oficialii muzeului, printr-un comunicat de presă.

Preparate speciale la târgul de la șosea

Preţul biletului de intrare este de 8 lei pentru adulţi; pensionari – 4 lei; elevi şi studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor – 2 lei.

Pe lângă decorațiile folosite în gospodării, vizitatorii vor mai găsi de-ale gurii. Miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac, țuică, sucuri naturale, fructe și legume. „Vă invităm să redescoperiți frumusețea gesturilor ce stau mărturie în lucrurile meșteșugite deopotrivă de țărani, artizani și artiști”, mai transmit organizatorii evenimentului.

Târg în zi de sărbătoare!

Pe 8 noiembrie, credincioşii ortodocşi şi greco-catolici îi sărbătoresc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.

„Sâmbătă, înainte de Hranghel, se fac moşi. De Hranghel fiecare om trebuie să aprindă o lumânare care îi va fi ‘lumina de veci’ în lumea de dincolo. Finii merg cu colăcei la naşi. Se amestecă berbecii cu oile. În acest scop se face turta areţilor (berbecilor) care se aruncă între oi. Dacă ea cade cu faţa în sus, oilor le va merge bine. Se serbează ‘cu desăvârşit nelucru'”, explica regretatul folclorist şi etnolog Irina Nicolau (1946-2002), membru al echipei cu care pictorul Horia Bernea a ctitorit Muzeul Ţăranului Român.

Citește și » Festivalul SoNoRo în 3 orașe: Brașov, Sibiu și București. Cum poate fi urmărit SoNoRo online

Festivalul SoNoRo 2020

Festivalul SoNoRo în 3 orașe: Brașov, Sibiu și București. Cum poate fi urmărit SoNoRo online

cutremur

Cât de pregătit este Bucureştiul pentru un cutremur major? Cea mai periculoasă capitală europeană!