Târgul de carte Gaudeamus 2021 » Formulă fără precedent ca durată și dinamică

Târgul de carte Gaudeamus 2021
Târgul de carte Gaudeamus 2021

Târgul de carte Gaudeamus 2021 » „Cu o carte, nu se face primăvară. Dar cu o lună de Gaudeamus Radio România …cu siguranță, da!” este sloganul organizatorilor pentru ediția de luna aceasta.

Radio România, cel mai ascultat radio din țară, deschide și în acest an sezonul național al târgurilor de carte cu o nouă ediție online a celui mai citit târg, Gaudeamus Radio România.

Târgul de carte Gaudeamus 2021, între 1 și 31 martie

Între 1 și 31 martie, Radio România invită cititorii pasionați la o nouă întâlnire cu lumea cărții, pe www.gaudeamus.ro. Organizată într-o formulă fără precedent, ca durată și dinamică, ediția martie 2021 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România înlocuiește în calendarul anual tradiționala ediție craioveană și menține statutul evenimentului de reper al pieței de carte din țara noastră, chiar și în această perioadă în care este extrem de dificil să se acorde prioritate proiectelor culturale.

Târgul de carte Gaudeamus 2021 » Teme literare

Târgul Gaudeamus Radio România își păstrează caracterul generalist, din punctul de vedere al ofertei de carte prezentate, dar durata acestei ediții permite, în premieră, adoptarea unor tematici distincte, ilustrate în special prin intermediul evenimentelor propuse de către participanți și prin genurile literare pe care le vor promova cu precădere în fiecare interval, adaptate la temele propuse.

Astfel, primele zile ale târgului – 1 – 8 martie – sunt dedicate scriitoarelor și literaturii adresate publicului feminin.

Următorul interval (9 – 15 martie) va fi rezervat în special cărții de non-ficțiune, fără a exclude însă alte genuri literare.

Perioada 16 – 22 martie va fi revendicată de poezie și ficțiune, în onoarea Zilei Internaționale a Poeziei sărbătorite anual pe 21 martie. 

Ultimele zile a târgului vor fi, cu siguranță, cele mai colorate și mai vesele, fiind dedicate cărții pentru copii și proiectelor de tip „Școala altfel”.

Târgul de carte Gaudeamus 2021 » Ediție online și înscrieri

Și în ediție online, Târgul Gaudeamus Radio România va reprezenta o alternativă sigură și atractivă, pentru școlile care vor alege ultima săptămână din martie pentru derularea acestui proiect educațional. 

Înscrierea participanţilor se poate realiza și după 1 martie (dar nu mai târziu de 14 martie), prin completarea şi expedierea prin e-mail, la adresa catalin@gaudeamus.ro a Contractului de participare și a Anexei, semnate, în condițiile menționate AICI.

Citește și » Cele mai populare reclame din România în 2020 » De la pisi-câine la chelia care duce noroc

Globurile de Aur 2021 » „The Crown”, marele câștigător

Globurile de Aur 2021 » „The Crown”, marele câștigător

Prima premieră a anului la Teatrul Nottara

Prima premieră a anului la Teatrul Nottara: „Lecția” de Eugène Ionesco