Târgul Mărțișorului la Muzeul Țăranului Român

image 1 2

Târgul Mărțișorului la Muzeul Țăranului Român va avea loc în acest an în perioada 25 februarie – 1 martie.

„Pentru că ne încăpățânăm să așteptăm și anul acesta 1 Martie în mod tradițional, chiar dacă cu mască și distanțare fizică, vom sărbători, și de această dată, la Muzeul Național al Țăranului Român, Mărțișorul, un eveniment care a devenit, în ultimii 15 ani, o referință pentru publicul larg în peisajul târgurilor bucureștene”, explică organizatorii.

Târgul Mărțișorului la Muzeul Țăranului Român » 100 de participanți

Târgul Mărțișorului promovează și recontextualizează sărbătorirea unui obicei care în ultimul secol a primit o serie de transformări, predominant în spațiul urban. Încurajând creativitatea artistică şi meșteșugul capabil să fie reînnoit cu particularități menite să comunice prin expresivitate, imaginație și simț al umorului semnificațiile mai vechi sau mai noi ale obiceiului, târgul aduce în atenția publicului o ofertă bogată prin unicitatea, creativitatea și diversitatea mărțișoarelor.

Cu un număr de doar 100 de participanți, din cauza contextului pandemic, Muzeul Național al Țăranului Român organizează Târgul Mărțișorului, în acest an, în condiții restrânse, respectând restricțiile impuse de autorități.

Târgul Mărțișorului la Muzeul Țăranului Român » Surse de inspirație

Participanții invitați — studenți, artiști, meșteșugari — folosesc ca sursă de inspirație lumea și mitologia țărănească ori imaginează noi forme ale creativității urbane: de la obiectul manufacturat și reciclat care folosește materiile naturale devenite clasice, la amprenta unui design contemporan, banda desenată sau personaje și semne din mitologia urbană, imaginate pe o multitudine de materii neconvenționale.

Alături de participanții invitați la târg, se numără, ca în fiecare an, școli, fundații, asociații, organizații care desfășoară acțiuni cu caracter umanitar pentru copii și sprijin pentru categoriile defavorizate.

Târgul Mărțișorului la Muzeul Țăranului Român » Program și bilete

Program: joi, 25 februarie – luni, 1 martie 2021, între orele 10.00 şi 18.00
Prețurile biletelor:
adulți – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 2 lei

Citește și » Cele mai interesante cursuri online din perioada următoare: Antropologie, Bijuterii, Astronomie, Caligrafie şi Psihologie

Cele mai vizitate site-uri din România

Cele mai vizitate site-uri din România + Ce au căutat românii pe internet în 2020

Constantin Brâncuși 145 » Proiecție aniversară pe fațada Teatrului Național

Constantin Brâncuși 145 » Proiecție aniversară pe fațada Teatrului Național