Taxa de salubrizare, desființată de Primaria Sectorului 4

Taxa de salubrizare sector 4

Taxa de salubrizare, una dintre cele mai contestate taxe, a fost desființată de Primăria Sectorului 4. Deocamdată, doar temporar.

Decizia Primăriei Sectorului 4 va fi în vigoare până la 1 martie 2021.

Taxa de salubrizare – noi măsuri

Într-un comunicat oficial referitor la taxa de salubrizare, reprezentanții Primăriei Sectorului 4 spun că „De la data desființării, fiecare asociație de proprietari, persoană fizică sau juridică va contracta individual servicii de salubrizare de la operatorul economic licențiat, aceasta reprezentând o modalitate prin care contravaloarea facturii lunare va putea fi zero, în contextul în care se va realiza colectarea selectivă.

Până la data respectivă, Primăria Sectorului 4 si operatorul de salubritate vor pune la dispoziția beneficiarilor recipienții și infrastructura corespunzătoare de colectare selectivă.

Noua măsură va conduce la atingerea obiectivelor europene in domeniul protectiei mediului, fiind în conformitate cu obligațiile prevăzute de Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor. Potrivit acestuit act normativ, este prevăzută atingerea unui nivel de pregătire pentru reutilizare și reciclare de minimum 50% din masa totală generată, cel puțin pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă provenind din deșeurile menajere sau, după caz, din alte surse, în măsura în care aceste fluxuri de deșeuri sunt similare deșeurilor care provin din gospodării.

Sunt convins că împreună vom reuși să îndeplinim întocmai obiectivele europene în domeniul protecției mediului. Cu toții vom fi responsabili, vom sorta corect deșeurile menajere și nu vom mai avea nimic de plată la factura lunară.

Daniel Băluță, primar Sector 4

gard gradina

Radu Mihaiu (primar Sector 2) vrea să desființeze gardurile care împrejmuiesc spaţiile verzi din jurul blocurilor

apa calda

Apa calda abia picură în câteva sute de blocuri din sectoarele 1 și 6 » Motive + rezolvări