Radu Mihaiu (primar Sector 2) vrea să desființeze gardurile care împrejmuiesc spaţiile verzi din jurul blocurilor

gard gradina

Radu Mihaiu (primar Sector 2) a declarat azi că susține deschiderea spaţiilor verzi din jurul blocurilor. Mai exact, îndepărtarea gardurilor.

Autorităţile locale vor organiza dezbateri publice cu oamenii din sector pe acest subiect.

„Să deschidem spaţiile verzi din jurul blocurilor a fost una dintre propunerile lansate în campanie care a născut uşoare controverse. Ideea noastră presupune ca gărduleţele din jurul acestor mici oaze de verdeaţă să fie îndepărtate. Spaţiul să fie amenajat şi întreţinut de Primărie. Acolo unde se întâlnesc mai multe terenuri de genul acesta să fie ordonate ca un mic părculeţ pentru oamenii din zonă.

Ne-am gândit că prin această schimbare am putea aduce o îmbunătăţire majoră a spaţiului comun. În plus, speranţa noastră este că în aceste mini-parcuri oamenii din zonă ar putea să îşi petreacă mai plăcut timpul liber, să îşi cunoască mai bine vecinii şi să se lege mai multe relaţii în comunitate”, a scris reprezentantul USR pe pagina de Facebook.

Radu Mihai a câștigat funcția de primar Sector 2 cu 36.91% dintre voturi, în timp ce contracandidatul său principal, Dan Cristian Popescu, a luat doar 31.49%.

Radu Mihaiu, primar Sector 2: Vreau să reduc dependenţa de maşină

Noul primar din Sectorul 2 spune că a purtat mai multe discuții cu cetăţenii și că majoritatea sunt încântaţi de idee. Iar alţii s-au arătat îngrijoraţi de anumite aspecte, precum capacitatea ADP de a îngriji aceste spaţii verzi.

„În primul rând trebuie spus că aceste spaţii sunt în multe cazuri în proprietatea administraţiilor. Va fi obligatoriu ca Primăria să organizeze dezbateri publice cu oamenii din blocurile aferente fiecărui spaţiu. Această schimbare poate fi făcută doar printr-un parteneriat şi după o analiză clară a situaţiei specifice acelui loc. Fiecare opinie trebuie ascultată.

Cea mai întâlnită îngrijorare până acum este legată de capacitatea ADP de a îngriji aceste spaţii verzi. De înţeles. Încrederea oamenilor în acest serviciu este foarte afectată după mulţi ani în care lucrurile nu au mers bine. Însă eficientizarea ADP e oricum una din priorităţile mele principale în acest mandat”, a precizat el.

radu mihaiu primar sector 2 a
Radu Mihaiu – primar Sector 2

O altă îngrijorare a cetăţenilor, susține Radu Mihaiu (primar Sector 2), e legată de faptul că îndepărtarea gărduleţelor va genera mai mult gunoi aruncat în aceste spaţii, o întreţinere mai dificilă a vegetaţiei sau mai mult zgomot direct sub geamul cetăţenilor.

„Înţeleg aceste îngrijorări. Totuşi, pentru astfel de situaţii plătim Poliţia Locală. Ei vor trebui să îşi facă treaba şi să se asigure că cei care încalcă legea sunt traşi la răspundere. Nu putem să ne dezvoltăm comunitatea luând mereu în considerare situaţiile în care se încalcă regulile. Legea este lege pentru toţi”, a adăugat el.

Opera Națională București

Opera Națională București redeschide publicului Sala Mare de spectacole cu 3 titluri celebre

Taxa de salubrizare sector 4

Taxa de salubrizare, desființată de Primaria Sectorului 4