Noi măsuri luate pentru cei care vin în România din țările de pe Lista Galbenă » Test PCR obligatoriu

Test PCR obligatoriu
Test PCR obligatoriu

Test PCR obligatoriu la intrarea în țară » De azi, 12 februarie, a intrat în vigoare măsura prin care se poate intra în România doar cu test negativ de coronavirus, tip PCR, dacă pasagerii revin dintr-o țară de pe Lista Galbenă.

Cetățenii sunt obligați să stea apoi în carantină 14 zile, cu posibilitatea de a ieși din carantină după zece zile dacă în a opta zi efectuează un nou test PCR care este negativ.

Test PCR obligatoriu, indiferent de modalitatea de intrare în România

Pentru cei care intră în țară cu avionul, verificarea se face la îmbarcare. Dacă nu au testul PCR obligatoriu, nu se pot urca în avion.

Pentru cei care intră în țară terestru, acest test PCR obligatoriu se face la graniță.

De asemenea, la intrarea în România, pasagerii sunt rugați să se oprească voluntar la ghișeul DSP din aeroport, pentru a declara pe propria răspundere de unde vin în țară, în cazul în care au zburat cu escală.

Excepție fac persoanele care au minimum 10 zile de la a doua doză de vaccin, cei care au avut coronavirus în ultimele 90 de zile și copiii sub 3 ani.

De asemenea, pasagerii care revin în România dintr-o țară de pe Lista Galbenă și pot dovedi că nu stau mai mult de 72 de ore, pot arăta un test negativ PCR făcut în ultimele 48 de ore pentru a evita izolarea și a-și continua călătoria.

Care sunt țările de pe Lista Galbenă:

1
2

Citește și » Programul zborurilor Wizz Air pentru iarna 2021 – 2022 » Destinații însorite precum Abu Dhabi, Tel Aviv sau Malta

Valentine's Day: ce își doresc româncele să primească drept cadou

Valentine’s Day: ce își doresc româncele să primească drept cadou

București Mall - „Vocile de altădată ale iubirii”

„Vocile de altădată ale iubirii” la București Mall, în parteneriat cu Nottara și Nemira