Valentine’s Day: ce își doresc româncele să primească drept cadou

Valentine's Day: ce își doresc româncele să primească drept cadou
Valentine's Day: ce își doresc româncele să primească drept cadou

Valentine’s Day. 77% dintre românce își doresc să primească flori pe 14 februarie, în favoarea altor cadouri, arată un sondaj recent.

Florile preferate ale româncelor sunt cele de sezon, însă cele mai comandate buchete online sunt cele cu trandafiri roșii.

Chiar dacă 2020 a fost un an greu, relațiile romantice s-au stabilizat. 47% din participanții la sondaj au precizat că perioada de carantină și distanțarea socială pe fondul pandemiei au contribuit la îmbunătățirea relațiilor de cuplu.

Florăria online floria.ro a demarat un sondaj online la începutul lunii februarie din acest an pentru a determina efectul avut de pandemie asupra relațiilor și vieții de cuplu, dar și impactul asupra obiceiurilor de achiziție de flori online, în special legat de Valentine’s Day.

Ieșirile le lipsesc cel mai mult oamenilor

8a7076f6ccdb5d6ac59cfa4a3089b986e9d62aa0

Celor mai mulți respondenți (68%) le lipsesc vacanțele, ieșirile la restaurant (51,8%) sau la cinema (29,6%), dar și micile surprize, precum florile primite la birou (12,5%).

47% declară că relația de cuplu s-a îmbunătățit, 26,8% că a ramas la fel, iar 12% spun că relația lor s-a deteriorat în ultimul an.

Mai mult, o treime dintre respondenți au precizat că, din perspectiva relației de cuplu, 2020 a fost ca o călătorie pe iaht, lină, 28% au privit acest an ca un an al explorărilor, în timp ce alți 21% au asemănat totul cu un rollercoaster.

Peste jumătate dintre respondenți au spus că un nou lockdown ar fi tolerabil în doi, iar 20% consideră că relația ar supraviețui, dar ar fi foarte dificil.

Rezultatele arată că majoritatea relațiilor au devenit mai solide, iar florile au avut un impact pozitiv în consolidarea acestora.

Astfel, 46% dintre respondenți vor comanda flori online și în 2021, începând cu Valentine’s Day.

60% dintre participanții la sondaj au precizat că au comandat la fel sau chiar mai mult decât de obicei flori. 51% au comandat flori pentru cei dragi, 12% pentru acasă, iar 49% au comandat în 2020 flori pentru mame.

Una din patru femei a primit flori lunar, însă cele mai multe (66%) doar la ocazii speciale. Deși de obicei nu sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, mai mult de două treimi (77%) își doresc anul acesta să primească flori cu această ocazie.

Trandafirii sunt cele mai populare flori, nu doar de Valentine’s Day

16105305463688

Trandafirii rămân cele mai comandate flori de Valentine’s Day, în special cei roșii, însă în ultimii ani s-a remarcat o tendință spre buchetele care combină trandafirii cu flori precum orhidee, iriși, alstoemeria, frezii sau lalele. Cei care rămân fideli trandafirilor roșii sunt de obicei clienții bărbați, din segmentul de vârstă 25-35 de ani.

Sondajul Floria.ro a fost realizat online, în perioada 30 ianuarie – 4 februarie 2020. Au participat 305 persoane, 95% femei, din mediul urban și rural, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Citește și » Mega Mall București, expoziție inedită dedicată poveștilor de iubire

Metrorex

Salarii Metrorex: peste 80% din angajați iau cel puțin 5000 de lei net! Care e cel mai mare salariu

Test PCR obligatoriu

Noi măsuri luate pentru cei care vin în România din țările de pe Lista Galbenă » Test PCR obligatoriu