Mega Mall București, expoziție inedită dedicată poveștilor de iubire

Mega Mall București, expoziție inedită dedicată poveștilor de iubire
Mega Mall București, expoziție inedită dedicată poveștilor de iubire

Mega Mall București organizează, în perioada 12-28 februarie, o expoziție specială, dedicată poveștilor de iubire din trecutul României.

„Am ajuns în luna iubirii, așa că hai să descoperim împreună ce povești fascinante ascund vremurile trecute ale României, mergând pe ruta unei scurte istorisiri a amorului în țara noastră, de la Dragobete până la Valentine’s Day, de la cochetăria delicată din perioada Bucureștiului Belle Époque, până la emancipările intimității din Interbelic, de la manifestările tradiționale la cele moderne ale iubirii, de la simboluri și mărturii la obiecte de memorabilia care au trecut prin mâini de îndrăgostiți în ultimii 100 de ani”, spun organizatorii.

Expoziția „Povești de iubire”, în care poți descoperi sute de exponate din colecția celor de la Asociația ESCU, poate fi vizitată gratuit la Mega Mall – nivelul 1 – zilnic între 10:00 și 21:00. Purtarea măștii de protecție și respectarea măsurilor de distanțare fizică sunt obligatorii.

Mega Mall, expoziție retro despre iubire

Tot aici, curioșii vor avea ocazia să-și facă fotografii la un panou stilizat cu expresia „Te iubesc” scrisă în peste 100 de limbi din toată lumea.

Obiectele-mărturie ale poveștilor de iubire fac parte din colecții private (Florian Ciobanu – Reclame Vechi Românești, Iulia Gorneanu, Asociația Muzeul Jucăriilor etc.), iar vizitatorii vor avea ocazia să descopere, într-un decor jucăuș, vederi retro, scrisori vechi și chiar produse cosmetice.

Brosura cinema
Mega Mall București, expoziție inedită dedicată poveștilor de iubire

Nu vor lipsi nici reclamele care promiteau secretul dragostei veșnice, reviste și ziare ale vremii care discutau despre obiceiurile iubirii și ale căsniciei și chiar glume erotice prezente în caricaturi și satiră. Acestora li se adaugă partituri de cântece amoroase, simboluri și cadouri, versuri din poezii, anunțuri matrimoniale, moda interbelică de promenadă pentru cupluri, dar și cea din zona rurală, precum și poveștile cuplurilor celebre din istoria României.

Citește și » Opera Naţională Bucureşti – Sala Mare se redeschide cu „Nunta lui Figaro”

Colectiv

„Colectiv”, dublă selecție pe lista scurtă la Premiile Oscar!

Câinii fără stăpân

Câinii fără stăpân din Adăpostul Odăi își vor găsi o casă nouă