Începe Festivalul Internaţional „Vara Magică” la Ateneul Român

vara magica

Între 7 iulie și 19 august, TVR 3 va transmite o serie de recitaluri din cadrul Festivalului Internațional ”Vară Magică”. Ediția se desfășoară sub sigla: ”Marea Muzică a Lumii la București”. Transmisiunile încep la TVR3 pe 7 iulie, de la ora 19:30.

Festivalul Internațional “Vară Magică” este unul dintre evenimentele culturale estivale marcante ale Europei și una dintre puținele manifestări de acest gen care aduce în prim-plan capitala României.

De la debutul său, proiectul a adunat peste 120 de concerte, de calitatea cărora s-au bucurat mai mult de 80.000 de spectatori, sute de mii de ascultători ai programelor radio și telespectatori, care au urmărit transmisiunile în direct și înregistrările acestor clipe de înaltă ținută artistică.

„Vara Magică”, pe scena Ateneului Român

Concertele, care au loc pe scena Ateneului Român în fiecare vară, au devenit un reper european deja tradițional, un spațiu generos și elevat în care își dau întâlnire artiști consacrați – fie ei dirijori sau soliști, dar și tineri extrem de talentați, aflați la început de carieră, pentru care Ateneul Român și orașul București constituie o treaptă importantă în parcursul lor profesional.

205003270 2700557700068601 787621742746323585 n

De-a lungul anilor, Festivalul a adus pe scena Ateneului Român mari artiști ai lumii, precum: Valentin Gheorghiu, Elisabeth Leonskaja, Mihaela Martin, Elena Bashkirova, Frans Helmerson, Emmanuel Sejourne ori Peter Saldo.

Printre orchestrele renumite care au concertat în cadrul acestui proiect se numară: Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, Orchestra Română de Tineret, precum și cele naționale ale Franței, Germaniei, Austriei, Spaniei, Portugaliei sau Olandei.

Festivalul „Vara Magică” urmează să se desfășoară în perioada 7 iulie-19 august

Aceasta este cea de a X-a ediție a Festivalului, ce se va desfasura sub sigla “Marea Muzică a Lumii la București” și va cuprinde 11 concerte.

Pe scena Festivalului din acest an vor urca orchestre consacrate: Romanian Chamber Orchestra, dirijată de Cristian Măcelaru, Orchestra Camerata Regală, dirijată de Constantin Grigore, Croitoru String Virtuosi Orchestra – soliști Simina și Gabriel Croitoru – vioară, Wave Quartet,și Ansamblul PlaCello.

Lucrări aparținând patrimoniului universal vor fi interpretate în recitaluri susținute de artiști renumiți pe scena muzicii clasice – Elena Mosuc acompaniată de chitaristul Bogdan Mihăilescu și pianista Vasilica Stoiciu Frunză, Elisabeth Leonskaja, Alexandru Tomescu, alături de harpista Miruna Vidican, Sînziana Mircea și Mădălina Pașol, violonistul David Lefèvre, împreună cu violonceliștul Edouard Sapey Triomphe și pianistul Andrey Yaroshinsky.

TVR 3 va reflecta evenimentele din cadrul festivalului și în luna august, în zilele de miercuri si joi, de la ora 19.30.

Pret bilet:
Categoria 1 – 125 lei
Categoria 2 – 100 lei

CITEȘTE ȘI » Sectorul 6, un nou parc! Zona Liniei se va transforma într-o oază de verdeață

Sectorul 6

Sectorul 6, un nou parc! Zona Liniei se va transforma într-o oază de verdeață

EUROPAfest

EUROPAfest, maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie, la București