Sectorul 6, un nou parc! Zona Liniei se va transforma într-o oază de verdeață

Sectorul 6

Primăria din Sectorul 6 are în plan amenajarea în sector a încă unui parc, în cel mai “vitregit” cartier din punct de vedere al spațiului verde.

În lupta contra poluării intră și Cartierul Militari, care va beneficia de un aer mai curat datorită transformării unui teren, care în acest moment este în paragină, într-o adevărată oază de verdeață și spațiu de relaxare pentru locuitorii Sectorului 6.

2

Acesta va fi adiacent străzii Liniei, între Cora Lujerului și Plaza Romania. Sectorul 6 este al doilea sector ca mărime din Municipiul București, având o suprafață de 37 kmp și o populație de 389.814 locuitori (la 1 iulie 2017, potrivit datelor furnizate de INS).

În Sectorul 6, există patru parcuri mari

  • Parcul Crângași
  • Parcul Drumul Taberei
  • Parcul Marin Preda
  • Parcul Timișoara

Parcul nou din Sectorul 6 va dispune de mobilier urban modern, vor fi instalate bănci pentru odihnă, terase și restaurante pentru petrecerea timpului liber, dar și zone de relaxare.

Copiii vor beneficia de un loc de joacă dotat cu aparate de ultimă generație. Spațiul va fi însoțit de o terasă de unde părinții își pot supraveghea copiii.

Iubitorii sportului în aer liber vor avea terenuri dedicate, dar și un skate-parc pentru adolescenți, iar o pistă de biciclete va înconjura parcul.

4

Parcul va beneficia, totodată, de un sistem de iluminat public modern și de supraveghere video.

„Am promis că vom recupera din terenurile aflate în paragină și că le vom amenaja ca parcuri. Am făcut un studiu de trafic și putem închide artera care duce traficul dinspre bd. Timișoara spre Lujerului, vom face o arteră cu două benzi paralele cu Str. Liniei și se va intra în rond pe partea stângă, pe lângă benzinărie. Calea ferată va fi acoperită cu o podea de lemm și va fi folosită ca promenadă”

Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6

Tratamente împotriva dăunătorilor vegetali pe spațiile verzi din Sectorul 6

Tratamentele, efectuate de Centrul de Protecție a Plantelor Bucureşti – aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, sunt aplicate împotriva unor dăunători precum: acarieni, afide, omizi defoliatoare, viespi, molii, păduchele de San Jose, păduchele lânos, cicade, și vizează combaterea unor boli ce pot afecta vegetația, dintre care făinare, rugină, mană, înroșirea acelor de pin etc.

Pentru prevenirea unor accidente, în această perioadă, deținătorii de animale și apicultorii trebuie să adopte măsuri adecvate. Se recomandă ca în cazurile de contact accidental uman cu aceste substanțe să se solicite asistență medicală de specialitate.

Spații verzi revitalizate în Sectorul 6

Asociațiile de proprietari care se vor înscrie în program vor beneficia de următoarele facilități:

  • Amenajarea peisagistică a grădinii blocului, pe baza unei schițe/proiect individual realizat de către peisagiști;
  • Un voucher de maxim 2.500 lei pe an (în funcție de suprafața de spațiu verde aferentă blocului) pentru plata apei folosită la udatul spațiului verde și un furtun lung;
  • Arbori, arbuști, trandafiri, flori, gazon (materialele dendro-floricole necesare lucrărilor de întreținere spații verzi aferente blocurilor de locuinţe);
  • Un voucher de maxim 1.000 lei pentru unelte: maşină de tuns iarba, lopeţi, cazma, greblă, mănuşi, foarfece pentru toaletare gard viu, mături, saci de plastic, etc;
  • Mobilier urban, la cerere: Bănci, Mese, Coșuri pentru gunoi

CITEȘTE ȘI » Criterii pentru atribuirea locuințelor sociale din Sectorul 1

sociale

Criterii pentru atribuirea locuințelor sociale din Sectorul 1

vara magica

Începe Festivalul Internaţional „Vara Magică” la Ateneul Român