World Press Photo 2021, la Muzeul Național de Artă al României

World Press Photo

World Press Photo, deschisă publicului de sâmbătă, 8 mai 2021, de la ora 10:00, la MNAR. Muzeul Național de Artă al României, împreună cu Fundaţia Eidos și platforma Upgrade 100 prezintă cea de-a 64 ediție a expoziției internaționale anuale.

În premieră, începând cu acest an, expoziția este însoțită și de un proiect de conținut care va analiza rolul și impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news și dezinformarea, urmând a fi anunțate în acest sens o serie de emisiuni, podcasturi și dezbateri care se vor derula pe tot parcursul verii.

World Press Photo, vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție

Evenimentul din București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerantă în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. Anul acesta, 4.315 fotografi din 130 de țări din întreaga lume au înscris 74.470 de imagini.

Câștigătorul concursului World Press Photo 2021 este fotojurnalistul Mads Nissen, care a surprins pentru Politiken/Panos Pictures una dintre imaginile-simbol ale anului: pacienta Rosa Luzia Lunardi (85 de ani) îmbrățișată de sora medicală Adriana Silva da Costa Souza, în azilul Viva Bem, din São Paulo, Brazilia – Povestea emoționantei imagini și de ce e intitulată “Prima Îmbrățișare”, aici.

World Press Photo ajunge la Timișoara și Cluj-Napoca

După Capitală, expoziția va fi deschisă în Timișoara (30 iunie – 20 iulie) și Cluj-Napoca (2 – 20 iunie) iar detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziției dar și prin intermediul altor parteneri strategici de comunicare.

Proiectul este sprijinit și de partenerii instituționali Ambasada SUA în România, UNICEF în România, British Council România, rețeaua de Institute Naționale pentru Cultură ale Uniunii Europene, Institutul Francez din România la București și Centrul Cultural Clujean.

Expoziția World Press Photo 2021 este realizată în parteneriat cu Ministerul Culturii și se află sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

CITEȘTE ȘI » Maratonul vaccinării anti-COVID de la Bucureşti a început! 2.000 de persoane s-au vaccinat în primele 5 ore

Maratonul vaccinării

Maratonul vaccinării anti-COVID de la Bucureşti a început! 2.000 de persoane s-au vaccinat în primele 5 ore

cofetarie bucuresti tort personalizat candy bar

Recomandare cofetarie Bucuresti – cele mai bune deserturi din oraș