Ziua Culturii Naționale celebrată de Muzeul Național de Istorie a României

Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Naționale e sărbătorită pe 15 ianuarie la Muzeul Național de Istorie a României, care va expune, în premieră, afișul primului film documentar românesc “Eminescu, Veronica, Creangă”, din 1914.

Vorbim de un film comemorativ realizat de Octav Minar și editat de Casa Pathé Frères. Afișul, recuperat în anii ’80, din podul unei case, în timpul demolării cartierului Uranus, face parte din colecția Asociației Muzeul Jucăriilor, partener apropiat al MNIR, și a fost restaurat recent în laboratorul de restaurare carte a muzeului.

De Ziua Culturii Naționale, va avea loc, într-un cadru restrâns, fără participarea publicului, situație impusă de pandemia de COVID-19, deschiderea oficială a expoziției “Fragment. Experiența restaurării”, moment ce va fi disponibil online, pe pagina oficială de Facebook și pe canalul de YouTube ale muzeului.

Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Naționale vine cu expoziții speciale

Expoziția, deschisă publicului încă din luna decembrie a anului care tocmai s-a încheiat, propune vizitatorilor o incursiune în fascinanta lume a restaurării patrimoniului, dezvăluind modul în care obiectele muzeale dobândesc noi etape în existența lor, prin activitățile profesioniste desfășurate în laboratoarele de restaurare ale Muzeului Național de Istorie a României: carte, ceramică, lemn, metal, pictură și textile.

„Vizitatorii de Ziua Culturii Naționale vor putea descoperi istoria, altfel povestită, cu ajutorul celor peste 200 de bunuri culturale restaurate (unele etalate în premieră, altele clasate în categoria Tezaur), precum și detalii mai puțin cunoscute despre activitatea de restaurare și importanța acesteia pentru managementul colecțiilor muzeale”

anunță oficialii Muzeului

În afară de evenimentele organizate de Ziua Culturii Naționale, oficialii Muzeului au anunțat începutul colaborării cu platforma BookTes.com prin intermediul căreia muzeul oferă un beneficiu nou publicului său, și anume posibilitatea de achiziționare online a biletelor de acces în expoziții, precum și la evenimentele ce se vor desfășura în cadrul muzeului, biletele clasice achiziționate de la casa de bilete a muzeului fiind în continuare valabile.

Printre avantajele achiziționării online a biletelor de acces se numără disponibilitatea online a serviciului, 24 din 24 de ore, posibilitatea de a face plata direct cu cardul, emiterea biletului electronic transmis pe email sau în contul utilizatorului de pe site sau de pe platforma de bilete.

În urma finalizării cu succes a unei comenzi online, cumpărătorul primește pe adresa de e-mail furnizată, biletele cumpărate, pe care apoi le poate printa pentru a le prezenta la intrarea în muzeu sau poate prezenta biletele direct pe ecranul telefonului. Accesul la muzeu se face în baza scanării codului QR de pe bilet.

Codurile QR sunt unice și fiecare permite accesul unei singure persoane la muzeu. Biletele achiziționate online au un termen de valabilitate de 30 de zile din momentul achiziționării acestora.

Accesul în expozițiile permanente și temporare ale muzeului va fi gratuit în data de 15 ianuarie!

CITEȘTE ȘI » Ziua Culturii Naţionale » Muzeul Municipiului București anunță acces gratuit la toate muzeele și casele memoriale

Ziua Culturii Naţionale » Muzeul Municipiului București anunță acces gratuit la toate muzeele și casele memoriale

Ziua Culturii Naţionale » Muzeul Municipiului București anunță acces gratuit la toate muzeele și casele memoriale

Prefectura Capitalei

Prefectura Capitalei anunţă că vaccinarea pentru etapa a doua va începe în 18 ianuarie în opt centre