amparcat.ro, cea mai nouă aplicație pentru bucureșteni: parchează, plătește, zâmbește

amparcat.ro

amparcat.ro este una dintre cele mai noi și folosite aplicații de către șoferii bucureșteni.

De câteva zile pe străzile din Capitală au apărut din ce ce în ce mai multe plăcute reflectorizante cu noul serviciu de parcare, amparcat.ro. E vorba despre o aplicație mobilă, ce trebuie descărcată în telefonul tău inteligent.

„Credem că activitățile pe care le facem zi de zi trebuie să fie simple și să ne facă să zâmbim mai des. Și am învățat cum să folosim tehnologia ca să construim soluții pentru aceste activități. Firește, amparcat.ro s-a născut dintr-o combinație de frustrare și dorință de a face orașele în care trăim mai prietenoase și mai inteligente. Aplicația a fost creată cu un scop major: să elimine frustrările din momentele când am găsit un loc de parcare și trebuie să plătim parcarea”, spun cei care au lansat amparcat.ro.

Cum mă poate ajuta amparcat.ro?

Untitled 1

Practic, folosind amparcat.ro, această soluție mobilă de plată a parcării, scăpăm de o mulțime de acțiuni tipice și inutile cu care am fost obișnuiți:

 • îți recunoaște automat locația pe hartă și îți spune dacă ești într-o zonă cu parcare platită, cât costă și între ce ore trebuie să plătești. Pentru acestea, singura condiție este să dai acces aplicației la locația ta
 • îți oferă posibilitatea de a iniția traseu auto până la parcarea de interes
 • îți afișează pentru anumite parcări numărul de locuri liber așa cum este el recepționat de la operatorul parcării
 • chiar dacă nu ești în mașină în acel moment, poți alege strada pe care ai parcat și poți plăti parcarea de oriunde ai fi
 • îți dă posibilitatea să plătești parcarea folosind orice card de debit, credit sau prin utilizarea creditelor
 • îți afișează în mod simplu și foarte intuitiv cât timp mai ai din parcarea deja plătită
 • primești notificări înainte de expirarea unei parcări
 • poți prelungi o parcare în curs oricând și de oriunde, fară să mai introduci datele cardului
 • poți folosi funcția de Prelungire Automată a parcării și stai liniștit pana ți-ai terminat treaba în zona. Opțiunea este valabilă doar pentru plata cu credite
 • poți folosi aceeași aplicație pentru mai multe mașini
 • îti arată pe hartă unde ai parcat și te ghidează înapoi la mașină
 • ai posibilitatea salvării unei copii foto sau .pdf ale documentelor (RCA, Casco, ITP, rovinietă) aferente autovehiculelor din cont și a datelor de expirare pentru RCA, Casco, ITP, rovinietă, asistența rutiera, carnet de șofer, trusă medicală si extinctor. Primești notificari de fiecare data cand orice document/componentă se apropie de data de expirare
 • poți transfera credite între utilizatorii amparcat.ro (transferul implică ca atat expeditorul cât si destinatarul sa aibă numerele de telefon salvate in aplicație)
 • poți înregistra și contoriza punctele de penalizare primite, suspendarea permisului auto, utilizarea dovezii de circulație și extinderea ei
 • posibilitatea de descărcare a rapoartului cu privire la istoricul parcărilor și a raportului autoturismelor utilizate
 • posibilitatea introducerii datelor de facturare și de a primi pe mail factura aferentă parcărilor efectuate.

Aplicația folosește capacitățile native pe care telefoanele noastre le au pentru a da soluții flexibile, la îndemână și în cele din urmă mai ieftine. Momentan aplicația amparcat.ro se poate utiliza în Oradea și București, dar planul dezvoltatărilor este să ducă această aplicație și în alte orașe ale țării.

Versiunea aceasta a fost creată și lansată de echipa Id Solutions, un studio de dezvoltare de aplicații și produse mobile cât și implementare în alte domenii IT. „Suntem mai multe echipe de specialiști în tehnologii și sisteme IT. Suntem internaționali, partenerii noștri tipici sunt antreprenori din toate zonele lumii dar cu precădere din Europa”, spun aceștia.

Cum folosești amparcat.ro: 3 pași ca să parchezi liniștit în oraș

Găsești parcare prin amparcat.ro
Strada e detectată automat. Vei vedea cât costă ora de parcare în acea zonă. Descoperă și cel mai rapid traseu auto până la parcarea de interes. Și vei știi exact cum să te întorci la mașină. De oriunde ai fi.

Alegi durata parcării
Nu stii exact cât o să ai treabă în oraș? Nici o problemă. Alegi orice durată peste 30 minute și o poți prelugi oricând automat sau manual, de oriunde, fără griji. Durata minimă de parcare diferă in funcție de locație.

Plăteși și zâmbești
Îți adaugi cardul doar la prima plată și apoi plătești parcările următoare instant. Poți achiziționa credite direct din aplicație sau prin stațiile de plată SelfPay, pentru a le folosi la plata parcării. Valoarea unui credit este de 1 leu. E super simplu, rapid.

CITEȘTE ȘI » 15 aplicații utile pentru București » Informații despre trafic, restaurante, parcări și filme

CEMAICITIM

#CEMAICITIM Instalație de artă în București, la care poți contribui și tu

Turist fugărit de urs

VIDEO Turist fugărit de urs pe pârtia Clăbucet, din Predeal