Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este prima din România care acceptă plăţi online

Biblioteca Centrală Universitară acceptă plăţi online
Biblioteca Centrală Universitară acceptă plăţi online

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este prima din România care acceptă plăţi online! Autoritatea pentru Digitalizarea României a extins numărul instituțiilor înrolate în platforma de plăți Ghișeul.ro.

Astfel, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” (B.C.U.) este prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online. De acum, utilizatorii B.C.U. vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxa de eliberare a permisului de acces în bibliotecă, precum și pe cea de reînnoire a vizei anuale.

De asemenea, este în curs de înregistrare în platformă și Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. În total, Ghișeul.ro a ajuns la 918 instituții înrolate, care acceptă plăți pentru taxele și serviciile publice realizate 100% electronic.

Biblioteca Centrală Universitară acceptă plăţi online

Ghidul pentru achitarea online a taxelor B.C.U. în Ghișeul.ro poate fi accesat AICI!

Ghișeul.ro facilitează mai multe tipuri de plăți: impozite și taxe locale, amenzi, taxele pentru permisul de conducere, certificate de înmatriculare, pașapoarte. De asemenea, prin platformă se pot achita: plata pentru autorizația de circulație provizorie, plata anuală de întreținere pentru administrarea cimitirelor și crematoriilor umane din București, taxa de emitere a certificatului digital de transport marfă, taxa de emitere a certificatului digital de transport persoane.

Printre proiectele aflate în curs de implementare, menționăm plata amenzilor pentru cetățenii străini, taxele aferente unor universități, plățile pentru utilități și taxa pentru plăcuțele de înmatriculare.

Pandemia a crescut considerabil apetența cetățenilor în ceea ce privește relaționarea online cu instituțiile statului. Platforma Ghișeul.ro a ajuns la 1.067.805 de utilizatori și a procesat aproape 1,8 milioane de tranzacții, în valoare de 782.982.788,48 de lei.

Sistemul Național Electronic de Plată (SNEP) – Ghiseul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României care oferă posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligațiile de plată existente și/sau de a plăti online cu cardul, parțial sau total, taxele și servicile publice, precum și amenzile existente.

Citește și: REPORTAJ la Arcul de Triumf » Obiectivul impozant din centrul Bucureștiului, o adevărată lecție de istorie

Teatrul de Comedie începe stagiunea cu o lună mai devreme

Teatrul de Comedie începe stagiunea cu o lună mai devreme

Festivalul Internațional George Enescu 2021

Festivalul Internațional George Enescu 2021: cele mai apreciate orchestre și voci internaționale vin la București