Tranzacțiile cu cardul sunt cele mai folosite în această perioadă. Procesatorul de plăți PayU România estimează că în ediția de Black Friday a acestui an vom asista la o creștere spectaculoasă a plății online la nivelul pietei de e-commerce, atât în ceea ce privește volumele tranzacționate cât și numărul de tranzacții.
Astfel, PayU România estimează că la nivelul pieței se vor tranzacționa plăți online în valoare de 764 milioane de lei și aproximativ 1,4 milioane de tranzacții, mai mult decât dublu față de ediția anului precedent. Black Friday se va ține pe 13 noiembrie la eMAG.
Vine Black Friday: 600.000 de tranzacții cu cardul!
”În ziua de Black Friday (13 noiembrie), ne așteptăm la 900.000 de tranzacții și 500 de milioane de lei tranzacționați, chiar mai mult decât întregul Black Weekend de anul trecut (vineri-duminică), când au fost procesate puțin peste 600.000 de tranzacții, cu o valoare de aproximativ 260 de milioane de lei”, spun cei de la PayU, citați de HotNews.
„Oamenii nu mai cad aşa uşor în capcana reducerilor false şi nu mai cumpără atât de multe produse doar pentru că au un preţ redus. Suntem mai atenţi la ce cumpărăm, de pe ce site-uri şi la ce preţuri, tot mai mulţi fiind cei care urmăresc platformele de comparaţie de preţuri şi tendinţele din piaţă”
analiza Frames
Black Friday și estimările pentru 2020
Estimările PayU arată că valoarea coșului de cumpărături plătit în rate va fi mai mare cu 65% față de valoarea coșului mediu de cumpărături.
„Black Friday continuă să fie cel mai important eveniment de cumpărături al anului, chiar dacă suntem martorii unui context atipic. Cu toate acestea, când vine vorba de comerț electronic și cumpărături online, acest context a contribuit la creșterea încrederii din partea consumatorului în tranzacțiile și plățile online, care s-au dovedit a fi mai sigure nu numai din punct de vedere financiar, ci și din punct de vedere al sănătății individuale și colective”, spune Elena Gheorghe, country manager pentru România la PayU.
Similar cu 2019, aproximativ 10% din totalul plăților online de Black Friday este de așteptat să fie reprezentat de tranzacții efectuate cu un card emis în altă țară.
Un sfert dintre români nu efectuează plăţi online
Plăți online cu probleme? 26 la sută susţin că principala barieră pentru care evită plăţile online sau nu utilizează online/mobile banking în tranzacţiile bancare o reprezintă teama de furtul datelor personale, relevă datele unui studiu de specialitate.
Conform cercetării Reveal Marketing Research, pe lângă teama de furtul datelor personale, pentru români, cash-ul oferă sentimentul de control datorită contactului direct cu banii (11%), astfel încât aceştia preferă să utilizeze plata cu numerar, în detrimentul plăţii online sau prin aplicaţii mobile.
Pe acest subiect, pensionarii sunt cei care au invocat în cea mai mare măsură această barieră în ceea ce priveşte plăţile pe Internet (29%), fiind urmaţi de familiile tradiţionale (27%).
Ce urmează pentru Black Friday 2020?
Estimările Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO) arată că sectorul de e-commerce din România va atinge în acest an o cifră de afaceri de 5,5 miliarde euro, în creştere cu 30% faţă de anul precedent.
„Dacă în anii precedenţi, Black Friday-ul ajunsese să reprezinte între 20-30% din vânzările magazinelor online, în 2020 această tendinţă se va tempera, pe fondul schimbării comportamentului de consum. Românii intră mai des pe site-urile de shopping online, au învăţat să compare ofertele, să fie mai atenţi la promoţiile din tot timpul anului care, de multe ori, sunt chiar mai bune decât cele de Black Friday”, afirmă analiştii.
„2019 a adus cel mai spectaculos eveniment de Black Friday din România. eMAG, unul dintre actorii principali din această campanie a raportat un record de peste 10,8 de milioane de vizite şi produse comandate în valoare de peste 499 de milioane de lei (100 miliane euro). Rezultate spectaculoase au înregistrat, printre altele, şi FashionDays, Altex/Media Galaxy şi Flanco”
analiză Frames
Citește și » Un sfert dintre români nu efectuează plăţi online de teama furtului datelor personale