Asistenții sociali pot face cumpărături de strictă necesitate pentru persoanele izolate

asistentii sociali sectorul 1

Asistenții sociali din Sectorul 1 sar în ajutor! Dacă ești locuitor al Sectorului 1 și te afli în izolare sau carantină din cauza Coronavirusului, singur, sau cu întreaga familie, și nu are cine să îți facă cumpărăturile, asistenții sociali de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 te vor ajuta

Anunțul a fost făcut pe siteul oficial al Primăriei Sectorului 1. „Sună la numărul de telefon 0734.454.543, de luni până vineri, între orele 08:00-16:30, și spune-le colegilor noștri ce solicitări ai. Dacă ai nevoie de cumpărături, iar situația ta materială este una bună, în momentul în care asistentul nostru social ți le va aduce la ușă, vei primi toate bonurile produselor livrate și vei achita contravaloarea lor!”, trasmit aceștia.

În comunicat se mai arată: „Dacă traversezi o perioadă mai dificilă din punct de vedere financiar, te putem ajuta cu un pachet de alimente de bază, timp de trei luni. În acest caz, va fi făcută o anchetă socială care să confirme situația financiară precară. Pentru mai multe detalii, poți apela: 021/222.14.40; 021/223.42.86 sau 021/223.65.57”.

Asistenții sociali sar mereu în ajutor

Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 funcţionează ca instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1 al municipiului Bucureşti ce are rolul de a identifica şi de a soluţiona problemele sociale ale comunităţii din domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilității, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie, prin servicii specializate pentru categoriile de persoane defavorizate.

Misiunea instituţiei este de a asigura persoanelor domiciliate pe raza Sectorului 1 un sistem de asistenţă socială care să răspundă nevoilor identificate şi să ofere o securitate socială universală şi cuprinzătoare.

Clotilde Armand, întâlnire cu artiștii

Primarul Sectorului 1 a anunţat pe Facebook că a avut o discuţie despre domeniul cultural cu actorii Marius Manole, Serban Pavlu şi Anghel Damian, cărora le-a promis că va fi schimbat modul în care sunt alocaţi banii şi că totul va fi transparent.

bugetul local

„Mi-au atras atenţia că trebuie să fim extrem de vigilenţi cu proiectele culturale, în special cu cele realizate doar pe hârtie sau alte sinecuri de dragul «artei» şi, mai ales, pe cine numim reprezentant artistic acolo unde este cazul. Le-am transmis că vom schimba felul în care s-au alocat sume imense spre sinecuri de tot felul, le-am promis că totul va fi transparent. De la numirea unui director cultural până la numirea paznicului”, a scris Armand.

Primăria Sectorului 1 a fost câştigată de Clotilde Armand – 36.455 de voturi, Daniel Tudorache – 35.451, Ioana Constantin – 6928. În procente Clotilde Armand are 40,95%,Daniel Tudorache are 39,82%, iar Ioana Constantin – 7,78%. PSD a obţinut 9 mandate în consiliul local Sector 1, USR-PLUS are tot 9 mandate, PNL are 6 mandate, iar PMP – 3.

Citește și » Vânzările de Black Friday ar putea scădea în 2020 cu 20%, la 240 milioane euro

Platforma digitală Corona-Forms

Platforma digitală Corona-Forms urmează să fie lansată oficial

Black Friday

De Black Friday se estimează o creștere de peste 150 la sută a tranzacțiilor cu cardul