Statisticile Bolt pentru București: Gara de Nord, cea mai cerută destinație. Care a fost cea mai lungă cursă cu trotineta

Bolt
Mașină Bolt, foto: investinestonia.com

Compania estoniană Bolt, unul dintre liderii pieții locale de ridesharing, a publicat câteva statistici interesante despre cursele din România în 2020.

Iată cum arată topul celor mai căutate adrese ale anului în București. Pe locul 1 se află Gara de Nord, cea mai mare gară a Capitalei. Pe locul 2 e Aeroportul Henri Coandă-Otopeni, cel care era destinație principală din 2019, informează g4media.ro, urmate de două mall-uri, ParkLake Shopping Center şi AFI Cotroceni.

Cel mai mare bacșiș înregistrat în România este de 80 de lei.

Bolt a raportat cea mai lungă călătorie cu trotineta

Compania din Estonia a introdus în 2020 și curse cu trotinete electrice, precum și serviciul de livrare de mâncare în restaurante. Cea mai lungă cursă cu trotineta electrică a fost de 42 de kilometri, parcurși pe durata a 397 de minute, adică 6h și 37 de minute!

Bolt, finanțare de 150 de milioane de euro în 2021

În 2020, Bolt s-a extins în 200 de oraşe din 40 de ţări şi a ajuns astfel la 50 de milioane de utilizatori la nivel global. În ceea ce priveşte serviciul de ride-hailing, Bolt are în plan să lanseze trotinete în peste 100 de oraşe în sezonul viitor, notează ziarulfinanciar.ro.

Mai important de atât, Bolt ar fi obținut o finanțare de 150 de milioane de euro de la Darsana Capital Partners, o companie de investiții care privește pe termen lung dezvoltarea. Suma este consistentă pentru o companie de ridesharing care nu deține nici una dintre mașinile sau mijloacele de transport pe care le folosește.

Citește și:

De ce stațiile de metrou Drumul Taberei sunt prost gândite

Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2020

Carantină

Carantină prelungită pentru Bragadiru, Chiajna, Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni

lucruri bune

7 lucruri bune care s-au întâmplat în 2020: de la racheta lui Elon Musk la lupta anti-COVID