Bucharest Best Comedy Film Festival 2020 » Primul festival de film desfășurat pe o televiziune

Bucharest Best Comedy Film Festival

A doua ediție a Bucharest Best Comedy Film Festival va avea loc între 1 și 10 decembrie, pe canalul ComedyEst şi pe platforma Digi online. Acesta va deveni astfel primul festival de film care poate fi urmărit pe o televiziune.

Bucharest Best Comedy Film Festival #2 se va desfășura în condiții excepționale, marcând o premieră în lumea festivalurilor de film, informează organizatorii.

În contextul pandemiei și al restricționării accesului publicului în săli de cinema, Bucharest Best Comedy Film Festival a devenit primul festival de film care va putea fi urmărit pe o televiziune – ComedyEst.

Festivalul Bucharest Best Comedy Film propune o selecție remarcabilă de filme internaționale de comedie – un tur al lumii din 10 perspective cinematografice diferite.

Criticul de film Irina Margareta Nistor, președintele juriului, va fi gazda unor emisiuni tv ce preced filmele, împreună cu reprezentanții diplomatici din țările de origine ale filmelor.

10 filme se află în competiție pentru trofeul Bucharest Best Comedy Film Festival, iar câștigătorul va fi desemnat de un juriu format din personaltăți de marcă: Irina Margareta Nistor, Maia Morgenstern, Manuela Hărăbor, Adrian Păduraru, George Mihăiță, Andrei Zincă, Valeriu Andriuță și Laurean Gherman.

ComedyEst este un canal de televiziune cu acoperire națională care poate fi urmărit și pe platforma Digi online.

În cadrul festivalului se desfășoară și un concurs „Videoclipuri haioase/ Funny Videos” dedicat elevilor pasionați de producția video. „Când ne așteptam mai puțin, într-un an care ne-a înfricoșat și ne-a schimbat pentru totdeauna, pe ultima sută, tot filmele ne aduc un zâmbet dintr-o lungă călătorie în universuri atât de diferite și care ne sunt totuși mai aproape ca niciodată, venite cu o speranță de cea mai buna calitate și atât de necesară! Best comedy, un cine-vaccin cu efect instantaneu!..”

Irina Margareta Nistor, președinta juriului Bucharest Best Comedy Film

“Eu cred foarte tare în continuitate. De aceea m-am gândit că Bucharest Best ComedyFilm trebuie să existe și în acest an. Eu nu aș spune că Bucharest Best Comedy Film esteprimul festival de film transmis pe o televiziune dar mi-aș dori ca el sa nu fie și ultimul.Mulțumesc mult ComedyEst pentru susținere!”

Enea Dabija, director fondator Bucharest Best Comedy Film Festival

Bucharest Best Comedy Film Festival » „O gură de aer proaspăt într-o perioadă extrem de complicată”

Bucharest Best Comedy Film Festival este organizat de către Asociația Culturală „Grigore Vasiliu Birlic”. ”Asociaţia Culturală Grigore Vasiliu Birlic a luat ființă la inițiativa membrilor familiei şi a unor personalități marcante ale vieții culturale românești care l-au cunoscut și au jucat alături de el, pentru a aduce un omagiu artistului, omului și operei lui Grigore Vasiliu Birlic, dar și generațiilor ulterioare de actori, spectator si tineri, care nu au avut ocazia să crească cu Birlic, să cunoască darul pe care el şi generația sa l-au oferit scenei românești.

Prin acest festival ne continuăm misiunea de sprijinire și promovarea teatrului şi filmului românesc, atât în ţară, cât şi în străinătate, si chiar in aceste vremuri grele. Acest festival e o gură de aer proaspăt într-o perioadă extrem de complicată, în care uităm să zâmbim, si cu toții ne gândim la ziua de mâine, la cei dragi, si la cei care ne-au părăsit. Avem nevoie de cultură mai mult decât niciodată, iar un festival de film ne ajută să ne reîntoarcem către valorile care ne fac mai puternici”, a declarat Alexandru Șerban, președinte al Asociaţiei Culturale Grigore Vasiliu Birlic.

Prima ediție a Festivalului Bucharest Best Comedy Film s-a desfășurat în perioada 22 –27 noiembrie 2019, la București.

Citește și » Gaudeamus 2020: Târgul de carte va avea loc doar online

Mersul trenurilor 2021 » Între Brașov și București va circula cel mai rapid tren din ultimele patru decenii

Mersul trenurilor 2021 » Între Brașov și București va circula cel mai rapid tren din ultimele patru decenii

Comunismul pe intelesul corporatistilor

Comunismul pe înțelesul corporatiștilor | Un proiect inedit de comparație între munca din perioada comunistă și disciplina corporațiilor