București – Corfu: zboruri directe Ryanair de la 99 lei, pentru vara 2021

București - Corfu: zboruri directe Ryanair
București - Corfu: zboruri directe Ryanair

Ryanair a anunțat o nouă rută București – Corfu (Grecia) pentru perioada de vară 2021.

Zborurile Ryanair vor fi în număr de două pe săptămână, începând cu luna iulie. Cei interesați își pot rezerva deja locurile și le pot modifica ulterior fără a fi taxați, informează compania irlandeză ultra low cost.

Prețurile la aceste zboruri Ryanair încep de la 99 de lei și sunt valabile până în octombrie 2021.

„Pe măsură ce programele de vaccinare vor continua în lunile următoare, traficul aerian va crește și suntem încântați să anunțăm această nouă rută de la București spre Corfu (…) Fără a uita că restricțiile legate de COVID-19 se schimbă frecvent, clienții pot rezerva zborurile de pe acum, știind că, dacă vor fi nevoiți să amână sau schimbe datele călătoriei, pot să facă acest lucru de maxim două ori fără taxe suplimentare, până la sfârșitul lunii octombrie 2021”

Olga Pawlonka, Sales & Marketing Manager Ryanair pentru Europa Centrală și de Est

Luna aceasta, Ryanair a mai anunțat rute suplimentate din București către Alghero, Italia (2 pe săptămână).

Agenţiile de turism vor test covid la întoarcerea în România

Pentru ca turiștii să nu mai stea în carantina de 14 zile, agenţiile de turism au cerut efectuarea unui test covid de către aceștia, la întoarcerea în România, în locul carantinării.

”NET (Reţeaua pentru Sectorul Privat European în Turism) solicită factorilor de decizie din statele membre UE să asigure testări fiabile, accesibile şi eficiente pentru a înlocui cerinţele de carantină şi alte restricţii la libera circulaţie a persoanelor. Activitatea agenţiilor de turism din România a fost grav afectată în anul 2020 datorită restricţiilor de călătorie impuse la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19”, arată ANAT.

Niciun român nu doreşte şi nu îşi permite să stea în carantină 14 zile la întoarcerea dintr-o călătorie sau vacanţă. Acest aspect generează un nou val de anulări ale pachetelor de servicii de călătorie contractate, restituiri şi litigii.

Având în vedere cele menţionate mai sus şi faptul că turiştii care se întorc din aceste ţări şi stau în carantină nu ştiu dacă sunt infectaţi şi dacă pot infecta, la rândul lor, alte persoane, propunem abordarea acestei situaţii prin varianta în care un călător care se întoarce dintr-o ţară aflată pe lista galbenă, să aibă ca alternativă la carantinare efectuarea unui test în termen de 3 zile de la întoarcerea în România.

Se poate menţine măsura de carantinare până la obţinerea rezultatului unui test negativ sau se poate introduce posibilitatea efectuării de teste rapide pe aeroport”, spune Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Citește și » În ce condiții pot merge românii în Grecia, în vacanța de Paști

Documentare captivante la History Channel

Documentare captivante la History Channel: „Misterele Bibliei”, „Top Gear”, „Mâncarea care a schimbat lumea

Festivalul Internațional George Enescu 2021: program + bilete

Festivalul Internațional George Enescu 2021: program + bilete