Imagini spectaculoase la Cărtureşti Carusel » Tapiserie în realitate augmentată

Cărtureşti Carusel

Tapiserie în realitate augmentată, noul proiect „One Night Gallery”, prima galerie de new media art din România, poate fi vizitat de public la Cărturești Carusel din București (str. Lipscani nr. 55), începând de azi, până pe 22 noiembrie.

Programul librăriei este de luni până duminică, între 11:00 – 21:00, iar intrarea este liberă. Detalii pe pagina evenimentului, AICI!

Artă la Cărtureşti Carusel

Cel mai nou concept propus de One Night Gallery, „Tapiserie în realitate augmentată”, îmbină arta tradițională cu tehnologia, generează un dialog între artiști din diferite medii de expresie și creează o lucrare interdisciplinară unică în lume. Rezultatul acestui proiect colaborativ este o lucrare originală de artă textilă, augmentată cu o animație 3D.

download 1

Ilustrația artistului vizual Mircea Popescu este transpusă la Cărtureşti Carusel într-un covor realizat manual de artista textilistă Megan Dominescu și este îmbogățită cu ajutorul tehnologiei de Mihai Cojocaru, membru al echipei One Night Gallery, cel care a dezvoltat animația 3D, dar și cu o coloană sonoră dedicată, creată și montată de sound designerul Andrei Robin Proca. Tapiseria se transformă astfel într-o scenă de realitate augmentată 3D.

Filtru special al ilustrației de la Cărtureşti Carusel

Publicul va putea descoperi experiența de AR prin filtrul disponibil pe pagina de Instagram a One Night Gallery, la secțiunea de filtre de realitate augmentată. Vizitatorii pot scana tapiseria cu filtrul dedicat iar animația se va declanșa automat. Întreaga experiență poate fi înregistrată și distribuită pe canalele de social media ale utilizatorilor.

Citește și » Galeriile Lafayette, primul mall din București. Cum arăta luxul în Micul Paris, promovat de celebrități ca actorii Constantin Tănase sau Lucia Sturdza Bulandra

Galeriile Lafayette, primul mall din București

Galeriile Lafayette, primul mall din București. Cum arăta luxul în Micul Paris, promovat de celebrități ca actorii Constantin Tănase sau Lucia Sturdza Bulandra

Animest 2020

A început Animest 2020 » Cele mai noi și mai premiate filme sunt online