Cele mai interesante cursuri online în februarie 2021 » Diplomație, film, public speaking

Cele mai interesante cursuri online în februarie 2021 » Diplomație, film, public speaking
Cele mai interesante cursuri online în februarie 2021 » Diplomație, film, public speaking

În luna februarie ne putem ocupa timpul liber cu o serie de cursuri online foarte interesante, de la Fundația Calea Victoriei, o instituție culturală independentă.

Fundația propune o gamă largă de cursuri online, din toate domeniile, iar la final veți primi un certificat de participare care poate fi trecut în CV.

Cele mai interesante cursuri online

Curs online de DIPLOMAŢIE şi relaţii internaţionale
Din 1 februarie
Cost: 352 de lei

Acest curs se adresează tuturor celor interesaţi de subiectul diplomaţie şi relaţii internaţionale, fie că doresc să se pregătească pentru o profesie în acest domeniu, fie că doresc să înţeleagă mai bine care este rolul diplomaţiei în lumea de astăzi, evoluţia diplomaţiei din ultimul secol, modul de organizare a instituţiilor specifice, precum şi diversele forme de diplomaţie practicate în prezent.

Structurată în 5 şedinţe, prezentarea propune abordarea domeniului diplomației din perspectiva evoluţiei istorice, culturale, politice şi instituţionale a relaţiilor internaţionale, precum şi diversificarea exerciţiului diplomatic în strânsă corelare cu modernizarea societăţii.

GESTIONAREA EMOŢIILOR în public speaking
Din 3 februarie
Cost: 192 de lei

Drumul către un discurs perfect este pavat cu emoţii. De toate felurile! La acest atelier de vorbire în public, trainerul Iulia Ivanov te ajută, prin discuţii şi activităţi practice, să descoperi cum să îţi gestionezi emoţiile atunci când reflectoarele sunt pe tine.

Fabuloasa lume a BASMELOR ROMÂNEŞTI
Din 3 februarie
Cost: 192 de lei

Despre ce înseamnă să spui un basm – inclusiv funcţiile rituale ale acestui demers, despre convenţiile fabulosului, ale adevărului şi ale farmecului, dar şi despre timp, spaţiu şi călătorie, lumină şi întuneric, iniţiere, cunoaşte şi comunicare.

Vor fi povestite basme (unele neaşteptate), decodate conform sistemului folcloric de credinţe şi reprezentări, şi se va reflecta asupra relevanţei acestui tip de poveste străveche şi fantastică în lumea noastră post(post)modernă.

Cursuri online de autocunoaștere

Exerciţii pentru o MINTE ŞI CORP ECHILIBRAT
Din 4 februarie
Cost: 320 de lei

Un concept absolut nou, care combină noţiuni din abordarea terapeutică a Dr. Gabor Maté cu exerciţii şi tehnici specifice de respiraţie din cadrul „Procesului prezenţei”. „Procesul prezenţei” este un curent-fenomen gândit de Michael Brown în faimosul său volum „Presence Process, A Journey into Present Moment Awareness” şi practicat la momentul actual de zeci de mii de oameni din întreaga lume. Scopul este descoperirea personală, a nivelului propriu de conştiinţă, a climatului mental şi a dinamicilor subconştiente care ne guvernează atât interiorul, cât şi modul de relaţionare cu universul exterior.

LECŢIA TIBETANĂ: tehnici buddhiste de antrenament al minţii
Din 9 februarie
Cost: 352 de lei

pexels photo 937465 760x500 1
Cursuri online – tehnici buddhiste

Un curs neobişnuit, care propune o privire în tehnicile buddhiste de antrenament al minţii, într-o manieră tehnică, mai degrabă concentrată pe o formă de etică personală.

Cu ce pleci din acest curs: cu o mai clară înţelegere a buddhismului tibetan, dar şi cu metode simple, acţionabile, pe care le poţi folosi pentru a-ţi schimba viaţa.

Seria de 5 sesiuni de poveşti urmăreşte să împletească întâmplările trăite la persoana I cu conceptele, lecţiile şi învăţăturile  desprinse din buddhism.

Cum îmi folosesc INTUIŢIA?
Din 5 februarie
Cost: 240 de lei

Definită adesea ca miracol, mediumitate, cunoaştere astrală sau magie, intuiţia şi-a câştigat încet, dar sigur, un loc bine-meritat şi în lumea ştiinţifică, prevalând în faţa rezervelor şi protestelor raţionaliste. Acum ne întrebăm dacă inteligenţa umană transcende logica sau verbalizarea şi dacă înţelegerea depăşeşte limita cogniţiilor conştiente.

Dacă te-ai întrebat vreodată în ce măsură este demn de încredere un presentiment, când te poţi baza pe instinct sau cât de validă este o presimţire, poți să explorezi, la atelierul despre puterea intuiţiei, care sunt resorturile acestui proces fascinant şi profund uman.

Vei  analiza împreună cu ceilalţi cursanţi atât beneficiile, cât şi pericolele pe care le presupune intuiţia. Vei descoperi, în mod teoretic şi practic, modul în care funcţionează intuiţia.

Cursuri online de film

curs online scenaristica 760x500 1
Cursuri online de film

Curs online de SCENARISTICĂ – Cum se scrie un film
Din 9 februarie
Cost: 240 de lei

Cursul online de scenaristică se adresează iubitorilor de cinema, celor care doresc să înveţe să scrie un scenariu, aplicat în oricare din mediile cunoscute – cinema, TV sau Internet. Este, de asemenea, o ocazie pentru diverşi profesionişti – filologi, actori, oameni de marketing sau de televiziune – să înţeleagă mai bine resorturile scrisului pentru ecran şi să-şi completeze cunoştinţele legate de mecanismele lui. Nu în ultimul rând, se adresează viitorilor studenţi la şcolile de film, motivaţi să-şi testeze o eventuală vocaţie şi să-şi însuşească abilităţile necesare reuşitei la examenul de admitere.

MITOLOGIE ROMÂNEASCĂ – Atelier online
Din 16 februarie
Cost: 288 de lei

Un nou curs despre surprinzătorul folclor românesc, susţinut de prof. dr. Antoaneta Olteanu, autoarea mai multor volume de etnologie: Metamorfozele sacrului, Şcoala de Solomonie. Divinaţie şi vrăjitorie în context comparat, Calendarele poporului român, Reprezentări ale spaţiului în credinţele româneşti, Dicţionar de mitologie ş.a.

Atelierul oferă noţiuni introductive, dar şi interpretări de specialitate pentru câteva dintre noţiunile de bază ale mitologiei române.

Cursuri online – campanii și stil

CAMPANII care schimbă lumea – Curs online
Din 16 februarie
Cost: 300 de lei

Cursul te învaţă cum să faci campanii de convingere pentru cauza ta. Se vor studia mai multe modele de campanii de succes, atât din România, cât şi din alte ţări. Se va discuta mult. Vor fi întrebări şi răspunsuri. Se va intra în detalii, astfel încât să ştii cum aduci o temă în atenţia publicului şi cum faci o propunere de modificare legislativă acolo unde e cazul.

STIL VESTIMENTAR MASCULIN: de la garderoba de bază la moda actuală
Din 15 februarie
Cost: 120 de lei

Înţelepciune şi mister în CABALA
Din 17 februarie
Cost: 192 de lei

Acest atelier de stil vestimentar masculin oferă informaţii despre construirea garderobei de bază, armonizarea culorilor şi a texturilor, clarifică regulile de cod vestimentar potrivite cu orice situaţie. Se va mai vorbi despre personalitatea stilistică şi tendinţele din moda actuală.

Citește și » „Superpovești din București”, proiect interactiv: copiii și adolescenții rescriu legendele Capitalei

Moderna

Din 1 februarie începe administrarea vaccinului Moderna, cu rapel la 28 de zile

Wizz Air

Pasagerii Wizz Air pot beneficia de asigurare de călătorie cu acoperire COVID-19