Ministerul Sănătății anunță înființarea a 900 de centre de vaccinare împotriva Covid-19

centre de vaccinare

Ministerul Sănătăţii a anunţat că au fost identificate 302 de centre de vaccinare împotriva COVID-19 în unităţi sanitare pentru a demara imunizarea personalului medical.

În perioada următoare urmează să fie înfiinţate, aproximativ 900 de centre, iar în cursul săptămânii acesteia va fi definitivat numărul acestora la nivel naţional.

Nelu Tătaru a avut marţi o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate pentru verificarea stadiului şi a modului de organizare a centrelor de vaccinare.

„Începem un lung şir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Naţional. Aşteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unităţile de vaccinare, cât şi cele din alte spaţii identificate”, a declarat ministrul.

MS a anunțat unde crează centre de vaccinare

Oficialii Ministerului precizează că până acum au fost identificate 302 centre de vaccinare în unităţi sanitare pentru demararea imunizării personalului medical şi 597 centre, în alte spaţii, în afara unităţilor sanitare pentru etapele de vaccinare II şi III, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

centre de vaccinare 1

Citește și » Cum arată primul centru de vaccinare anti-Covid, din București

În total urmează a fi înfiinţate, conform datelor actuale, circa 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel naţional.

Direcţiile de sănătate publică au termen ca, până pe 9 decembrie, să transmită informaţiile finale privind identificarea spţaiilor în care vor fi înfiinţate centrele de vaccinare, dar şi privind resursa umană care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare, mai arată sursa menţionată.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Citește și alte știri despre coronavirus:

Test anticorpi COVID » Preț, procedură și unde se poate face în București

Cât costă un test COVID? Iată lista de prețuri la 15 clinici din București

Ore online

Ore online până la finalul anului! Monica Anisie a semnat decretul

johnny deep

Johnny Depp, Alice Cooper și Joe Perry vin pe 31 august, la București