Ore online până la finalul anului! Monica Anisie a semnat decretul

Ore online

Elevii vor continua să învețe cu ore online! Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat ordinul pentru suspendarea orelor ”faţă în faţă”, în perioada 9 – 23 decembrie, şi derularea activităţilor în sistem online.

”Activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal se suspendă pentru perioada 9 decembrie – 23 decembrie 2020. Ordinul de ministru are la bază Hotărârea Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nr. 57/2020″, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Așadar, în perioadă 9 decembrie – 23 decembrie 2020, activităţile didactice se vor organiza, în continuare, în mediul online, conform Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului.

Sursa citată a precizat că, în cazul în care activităţile nu se pot desfăşura în mediul online, inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet.

ore online 1

Ore online, apoi vine vacanța

Conform structurii anului şcolar 2020-2021, în intervalul 23 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021 este programată vacanţa de iarnă.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reunit în şedinţă, luni seară a propus prelungirea derulării cursurilor cu ore online, până în 23 decembrie, când elevii intră în vacanţa de iarnă.

”Luând în considerare creşterea număruui de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurlor de prevenire, interacţunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presuine constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teriotoriale şi a sistemului sanitar, CNSU adoptă prezenta hotărâre:

Art 1: Se aprobă prelungirea suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilorîn unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9.12.2020 – 23.12.2020”, a transmis CNSU.

Citește și » Fără luminițe de Crăciun în sectorul 6: “Eu sunt mai zgârcit cu banul public”, zice noul primar

Ikea

Moment istoric pentru Ikea: dispare celebrul catalog de cumpărături, după 70 de ani

centre de vaccinare

Ministerul Sănătății anunță înființarea a 900 de centre de vaccinare împotriva Covid-19