Moment istoric pentru Ikea: dispare celebrul catalog de cumpărături, după 70 de ani

Ikea

Ikea, celebrul lanț de mobilă din Suedia, a anunțat că a renunțat la celebrul catalog Ikea, pe care îl scotea încă din 1950. Grupul îl va face online.

Recordul de difuzare a fost în 2016, când Ikea a distribuit mai mult de 200 de milioane de cataloage. Acestea erau printate în 32 de limbi diferite, acoperind 50 de țări în care gigantul suedez are magazine.

Catalogul era văzut cu nostalgie fiindcă fusese lansat în Suedia în 1951 chiar de fondatorul Ikea Ingvar Kamprad.

De ce a renunțat Ikea la catalog

Unul dintre motivele principale pentru care Ikea a renunțat la catalog este „concentrarea grupului pe platformele digitale”, notează cbc.ca. Cum tipărirea unui număr atât de ridicat de cataloage afecta mediul, iar țările nordice își propun să fie în fruntea valului ecologic, este de așteptat ca și acest lucru să fi cântărit în decizia istorică a magazinului.

Prin urmare, catalogul pe care Ikea îl va scoate în vara lui 2021 va fi ultimul din istoria companiei.

Analistul Farla Efros, președintele HRC retail retail, a analizat mutarea celor de la Ikea:„Când te uiți la comercianții cu amănuntul care doresc să reducă costurile, aș spune că nu sunt multe alte locuri de unde poți să tai”, a spus ea. Având atât de multe vânzări în mișcare online, „probabil că nu au văzut o corelație atât de mare între catalog și vânzări ca în trecut”.

Efros a adus aminte că a existat consternare și când Victoria’s Secret și-au anulat versiunea tipărită în trecut. Victoria’s Secret a încetat să-și mai facă catalogul pe hârtie în urmă cu cinci ani, când compania a declarat că a costat aproximativ 150 de milioane de dolari SUA să facă aproximativ 300 de milioane de copii ale acestuia.

„Dacă această pandemie a dovedit un lucru, este că nu contează vârsta pe care o ai, ești capabil să mergi online pentru a cumpăra ceva”, a spus ea. „Momentul pentru această decizie este corect”.

Ikea are două magazine în România

Ikea a deschis primul magazin în România în 2007, în zona Băneasa. În 2019, grupul suedez a deschis un al doilea magazin pe bulevardul Theodor Pallady.

  • Kungens Kurva este cel mai mare magazin Ikea din lume, fiind lansat în Stockholm în 1965.

Gara de Nord-Otopeni, în 20 de minute, de pe 12 decembrie!

Contractul pentru achiziţia a 13 noi trenuri de metrou pentru Magistrala 5 a fost semnat

Opera Națională București

Opera Națională București împlinește 99 de ani și are un spectacol live de Richard Wagner pe Youtube

Ore online

Ore online până la finalul anului! Monica Anisie a semnat decretul