Opera Națională București împlinește 99 de ani și are un spectacol live de Richard Wagner pe Youtube

Opera Națională București

Opera Naţională Bucureşti, una dintre instituțiile culturale importante din București, împlinește 99 de ani de la instituţionalizare şi anunţă că va transmite online, de la ora 18:00, spectacolul Lohengrin, același cu care Opera a debutat în 1921.

„Prima scenă lirică a ţării împlineşte marţi, 8 decembrie, 99 de ani de la instituţionalizare, iar anul aceasta îi invităm pe toţi iubitorii muzicii clasice să sărbătorim online, de la ora 18:00, cu difuzarea premierei spectacolului de operă Lohengrin (2011), capodoperă semnată de Richard Wagner, regia aparţinându-i maestrului Ştefan Neagrău, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online”, informează ONB.

Spectacolul va fi transmis online pe site-ul instituţiei, pe operanb.ro şi pe canalul de Youtube al Operei Naţionale Bucureşti. IMPORTANT: spectacolul poate fi văzut doar live, înregistrarea ulterioară nefiind disponibilă publicului.

3 lucruri interesante despre Opera Națională București:

  • La 8 decembrie 1921 avea loc inaugurarea Operei Române din București (azi Opera Națională din București), cu spectacolul Lohengrin de Richard Wagner, montat de regizorul Adalbert Markowski, dirijor fiind George Enescu. Opera Națională București își avea sediul atunci în vechea clădire a Teatrului Liric, situată lângă Cișmigiu, notează radioromaniacultural.ro;
  • La 9 ianuarie 1954 a avut loc inaugurarea clădirii Teatrului de Operă și Balet (denumirea de atunci a instituției), al cărei arhitect a fost Octav Doicescu și care este și actualul sediu al Operei Naționale București.
  • În seara zilei de 9 ianuarie 1954 a avut loc spectacolul de gală cu opera ”Dama de pică” de Piotr Ilici Ceaikovski, urmat de o a doua reprezentație (pentru publicul larg), în 12 ianuarie.

5 librării mici pe care trebuie să le vizitezi în București: de la Sophia la Seneca Anticafe

Teatrul Național București și intrarea interesantă de la Hotel Novotel, pe Calea Victoriei

„De la anatomia artistică la opera finită”

„De la anatomia artistică la opera finită” » Marea expoziție anuală, la Palatul Suțu

Ikea

Moment istoric pentru Ikea: dispare celebrul catalog de cumpărături, după 70 de ani