Cum arată primul centru de vaccinare anti-Covid, din București

centru de vaccinare anti-Covid

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat după ce a vizitat centru de vaccinare anti-Covid de la Romexpo că astfel de centre vor fi deschise în perioada următoare în mai multe puncte din țară.

Centrele de vaccinare anti-Covid trebuie să îndeplinească o serie de criterii și să existe zone separate.

Şeful statului a menţionat că pentru vaccinarea mai multor milioane de persoane în doar câteva zile este nevoie de deschiderea de centru de vaccinare anti-Covid, precum cel de la Romexpo.

La Romexpo se află primul centru de vaccinare anti-Covid

„Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare anti-Covid, fiindcă, pentru a permite vaccinarea unui număr foarte mare de persoane, vorbim de mai multe milioane de persoane care vor fi vaccinate în doar câteva luni de zile, intenţia este de a deschide astfel de centre de vaccinare. Ce avem aici este un proiect pilot. Aşa vor arăta centrele de vaccinare – cu o zonă de primire, o zonă de discuţie cu medicul, zona de vaccinare propriu-zisă şi o zonă de aşteptare după vaccinare”, a explicat Iohannis.

„Suntem bine pregătiți, așteptăm vaccinurile și pot să vă spun că personal sunt foarte mulțumit de munca depusă de Ministerul Sănătății, domnul Ministru, domnul Secretar de Stat și domnul colonel Gheorghiță care se ocupă de această campanie de vaccinare”

Klaus Iohannis, Președintele României
original vizitare centru vaccinare 03 dec 2020 044

Preşedintele a precizat că va exista un registru electronic unde vor fi înregistrate vaccinările, menţionând că aceste tipuri de vaccin presupun o vaccinare în două tranşe.

„Există un registru electronic unde vor fi înregistrate toate vaccinările, un registru electronic, evident, confidenţial, dar este nevoie de o evidenţă din mai multe puncte de vedere. Specificul mai multor tipuri de vaccin, de data aceasta, este că necesită vaccinare în două tranşe. Deci persoanele care primesc aceste tipuri de vaccin vor trebui să vină de două ori la un interval care va fi comunicat”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Abia aştept să vină vaccinul şi să terminăm cu această campanie, să ne apucăm de reconstrucţie, să refacem tot ce a fost lăsat mai încet, să repornim economia şi să reajungem la normalitate”

Klaus Iohannis, Președintele României

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că intenţia de vaccinare împotriva noului coronavirus este ”la un grad foarte mare”, mai ales în rândul personalului din zona medicală.

original vizitare centru vaccinare 03 dec 2020 053

„Deja echipa care se va ocupa de campania de vaccinare a făcut verificări în unităţi spitaliceşti, între medicii de familie şi sunt foarte bucuros să vă spun că am aflat că deja intenţia de vaccinare este la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporţie de peste 80% să se vaccineze”, a mai declarat Iohannis, după vizita de la primul centru de vaccinare anti-Covid din București.

Urmărește aici declarația integrală făcută de Președintele României, Klaus Iohannis

Citește și » Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. În ce ordine vor fi vaccinaţi românii

trenuri de metrou

Contractul pentru achiziţia a 13 noi trenuri de metrou pentru Magistrala 5 a fost semnat

zborurile din București spre Amsterdam

Anunț important făcut de KLM și Air France » Ce se întâmplă cu zborurile din București spre Amsterdam și Paris