Raed Arafat susţine că marile concerte și festivaluri din 2021 ar putea să NU aibă loc

Raed Arafat susţine că marile concerte și festivaluri din 2021 ar putea să NU aibă loc
Raed Arafat susţine că marile concerte și festivaluri din 2021 ar putea să NU aibă loc

Marile concerte și festivaluri din 2021, în dubiu. Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, spune că evenimentele cu zeci de oameni planificate pentru această vară în România ar putea să nu aibă loc.

„Ştim că tulpina nouă poate deveni predominantă în România. Ştim că este mai agresivă, în termeni de contagiozitate. De aceea, trebuie să fim foarte atenţi cu măsurile de reluare a activităţii.

S-a supărat pe mine cineva că am zis: «Atenţie, că nu e sigur că veţi putea organiza la vară concerte cu zeci de mii de oameni». Imediat, a ieşit cineva de la Cluj să comenteze că Arafat nu se pricepe la industrie. Aşa e. Mă pricep mai mult la medicină. Au început să anunţe deja vânzarea de bilete. Şi noi nici nu ştim cum o să fie la vară. O să ajungem la situaţia în care o să fie discuţii, o să fie scandal. Cine o să-i despăgubească pe cei care au cumpărat bilete?

Marile concerte și festivaluri din 2021, în dubiu: „E pe riscul oamenilor”

Chiar dacă încep de pe acum, ar trebui să li se spună oamenilor că e pe riscul lor. Nimeni nu poate da un răspuns acum. Răspunsul depinde de cum evoluăm. S-ar putea să ne trezim cu o creştere şi cu un vârf nou.

Pe partea de concerte şi festivaluri mari, credeţi-mă că nu ştim [când vor putea fi reluate]. Pe partea de industrie, încercăm să menţinem un echilibru: se redeschid restaurante, se închid dacă rata de infectare creşte, se fac controale ca să se respecte regulile. Inclusiv cei din HoReCa ne spun: «Mergeţi şi amendaţi-i pe cei care nu respectă regulile, pentru că nu vrem să fim forţaţi să închidem cu toţii».

Îţi iei o firmă de asigurare. Poţi face afaceri [în domeniul festivalurilor şi concertelor] dar asigură-ţi afacerea. S-ar putea să coste scump. Există asigurări pentru astfel de festivaluri. Dacă se ajunge la anulare, eşti asigurat. Nimeni nu poate garanta, acum, că aceste festivaluri pot avea loc. Sunt trei-patru festivaluri care se fac într-un an, despre care nu putem spune, în acest moment, dacă se vor ţine”, a declarat Raed Arafat la Antena 3, despre concerte și festivaluri planificate pentru 2021.

Programul marilor concerte și festivaluri din 2021

Clipboard01
Marile concerte și festivaluri din 2021: Celine Dion

Începând cu luna iunie, pe scenele din Bucureşti şi din ţară sunt așteptate să urce nume importante ale muzicii, în mare parte artişti care au mai concertat în România.

Concertul pe care Nick Mason, membru fondator şi baterist al trupei Pink Floyd, urma să îl susţină în 2020 la Bucureşti a fost amânat pentru 16 iunie 2021.

Grupul multinaţional Gogol Bordello, cunoscut pentru piese ca „Start Wearing Purple” şi „Wonderlust King”, ar urma să concerteze la Arenele Romane din Bucureşti pe 30 iunie 2021.

Cea de-a patra ediţie a festivalului Neversea este programată să aibă loc între 8 şi 11 iulie 2021, pe o plajă din municipiul Constanţa.

Concerte și festivaluri 2021: LP și Slipknot

Și cântăreaţa americană LP ar fi trebuit să îl susţină în vara lui 2020 la Bucureşti a fost amânat pentru 11 iulie 2021. Evenimentul va avea loc la Arenele Romane.

Trupele Wardruna şi Sabaton vor concerta în luna iulie, la Bucureşti, la fel şi Judas Priest, pe 20 ale lunii. Grupul britanic Judas Priest trebuia să cânte la Arenele Romane în iulie 2020, în cadrul turneului „50 Heavy Metal Years”.

Twenty One Pilots, Gorillaz şi Deftones au fost confirmate drept capete de afiş pentru a opta ediţie a festivalului Electric Castle, care este programată să aibă loc între 14 şi 18 iulie, pe domeniul castelului Banffy (judeţul Cluj).

Concertul pe care grupul american nu metal Slipknot trebuia să îl susţină anul trecut la Bucureşti este programat să aibă loc pe 21 iulie 2021, la Romexpo, în aer liber. Acesta va face parte din turneul mondial „We Are Not Your Kind”, prin care trupa îşi promovează al şaselea album de studio.

Concerte și festivaluri 2021: Celine Dion și The Hollywood Vampires

Concertul pe care cântăreaţa canadiană Celine Dion urma să îl susţină în iulie 2020 la Bucureşti a fost amânat, la fel ca întreaga serie de show-uri de anul acesta a artistei, pentru 2021. Astfel, pentru moment, este programat ca el să aibă loc pe 25 iulie, pe Arena Naţională.

Rockstadt Extreme Fest este programat să aibă loc, la Râşnov, între 5 şi 8 august, iar în aceeaşi perioadă, la Cluj-Napoca, festivalul Untold, în timp ce o nouă ediţie Summer Well e programată pentru 13 – 15 august.

Supergrupul The Hollywood Vampires, fondat de Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) şi actorul Johnny Depp, va cânta la Bucureşti la pe 31 august 2021. Acesta va fi al doilea show pe care trupa îl va susţine în Capitală.

Citește și » Programul zborurilor Wizz Air pentru iarna 2021 – 2022 » Destinații însorite precum Abu Dhabi, Tel Aviv sau Malta

Stadionul Arcul de Triumf

Stadionul Arcul de Triumf. Scandal, amenințări și proteste! MTS a luat în administrare arena după 108 ani, iar Federația de Rugby o consideră “o jignire la adresa istoriei sportului”

Opera Naţională Bucureşti - Sala Mare „Nunta lui Figaro”

Opera Naţională Bucureşti – Sala Mare se redeschide cu „Nunta lui Figaro”