Corul Madrigal se întoarce pe scenă cu un concert extraordinar: „Ave Maria”

Corul Madrigal se întoarce pe scenă cu un concert extraordinar: „Ave Maria”
Corul Madrigal se întoarce pe scenă cu un concert extraordinar: „Ave Maria”

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, revine pe scenă, în 15 august, de la ora 21.00, cu un concert extraordinar „Ave Maria” la Teatrul de Vară „Mihai Eminescu” din Bucureşti (Str. Arhitect Hârjeu nr. 61). 

Corul Madrigal revine pe scena bucureşteană cu unul dintre cele mai ovaţionate spectacole live ale sale, dedicat sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului.

Evenimentul îi are ca invitaţi speciali pe copiii din Ansamblul de percuţie Young Beats – Cantus Mundi, fondat şi coordonat de Zoli Toth, anunță organizatorii.

Programul concertului „Ave Maria” va oferi spectatorilor, pe lângă cunoscutele partituri de inspiraţie sacră ce surprind imaginea Fecioarei Maria în creaţia autohtonă şi internaţională, şi lucrări în primă audiţie pentru scena muzicală românească.

Corul Madrigal se întoarce pe scenă

„Ave Maria” este mai mult decât un concert! Este un eveniment cultural complex, pe care îl pregătim cu grijă de luni bune şi care, cu ocazia marii sărbători Adormirea Maicii Domnului, abordează muzica Corului Madrigal printr-o oglindă scenografică spectaculoasă, cu solo-uri de orgă şi harpă, proiecţii de lumini şi o regie specială, pentru a oferi publicului o experienţă absolut unică.

Aflat la a treia reprezentaţie, spectacolul „Ave Maria” se înscrie în tradiţionala serie anuală dedicată publicului român, alături de Concertele extraordinare de Crăciun şi de Paşti”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Concertul Extraordinar „Ave Maria” va fi îmbogăţit de prezenţa Ansamblului de percuţie Young Beats, care va interpreta lucrări în regia muzicală a lui Zoli Toth, fondatorul şi coordonatorul tinerilor percuţionişti în cadrul Programului Naţional Cantus Mundi.

„Tema acestui concert este poate cea mai sensibilă dintre cele abordate până acum, atât din punct de vedere al sonorităţilor româneşti, cât şi al celor internaţionale. Pentru acest an, am introdus în repertoriul concertului „Ave Maria” şi lucrări noi, în premieră, care sperăm să aducă publicului aceeaşi emoţie pe care o simţim noi pe scenă.

De asemenea, ne bucurăm enorm că vom colabora din nou cu Young Beats şi Zoli Toth, pentru a putea oferi spectatorilor un aranjament muzical special, marcat de inocenţă şi prospeţime”, spune Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Biletele pot fi achiziţionate de pe platforma Bilete.ro. Costul unui bilet porneşte de la 30 lei.

Concertul Extraordinar „Ave Maria” a avut o primă reprezentaţie cu casa închisă în luna august 2020, în cadrul Stagiunii estivale Madrigal, pe aceeaşi scenă, şi, la cererea publicului, o alta în luna octombrie.

Lucrări din repertoriul interpretat de Corul Madrigal în cadrul concertelor „Ave Maria” se regăsesc şi pe albumul cu acelaşi nume, lansat anul acesta împreună cu Roton Music, care este disponibil pe magazinul online Madrigal.

Citește și: UNTOLD. Donează sânge și mergi la cel mai așteptat festival de muzică din Europa

Festivalul Internațional George Enescu 2021

Festivalul Internațional George Enescu 2021: cele mai apreciate orchestre și voci internaționale vin la București

Spectacolele revin la AMFITEATRU TNB, un loc unic în București

Spectacolele revin la AMFITEATRU TNB, un loc unic în București