Fără apă caldă și căldură! Mai multe școli din sectorul 5 cer ajutorul Primăriei

Fără apă caldă și căldură

E scandal cu câteva zile înainte de reluarea școlilor! Mai multe unități de învățământ din sectorul 5 au anunțat că sunt fără apă caldă și căldură. Sesizările au ajuns pe masa Primarului General, Nicușor Dan.

Mai mulți directori au adus la cunoștință Primarului Sectorului 5 și directorului general al Direcției de Învățământ, problemele cu care se confruntă școlile și grădinițele în privința furnizării agentului termic. Marea majoritatea dintre acestea sunt fără apă caldă și căldură!

La nivelul Sectorului 5, un număr mare de unități școlare (17 școli și grădinițe) sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, livrarea apei calde și a căldurii fiind efectuată de Compania Municipală Termoenergetica București. Iar de câteva zile funcționează fără apă caldă și căldură.

Fără apă caldă și căldură, probleme la unitățile din Sectorul 5

Dintre acestea, 9 școli și grădinițe au probleme cu căldură: Liceul Ștefan Odobleja, Școala Gimnazială nr. 126, Școala Gimnazială nr. 131, Școala Gimnazială nr. 144, Școala Gimnazială nr. 188, Școala Gimnazială nr. 280, Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, Grădinița nr. 35 și Grădinița nr. 185. Din cele 55 de unități de învățământ, 38 au centrală termică.

Cum unițățile sunt fără apă caldă și căldură, în acest sens, Primăria Sectorului 5 a trimis o sesizare către Primăria Municipiului București, în care se solicită găsirea unei soluții rapide la problema expusă, având în vedere că în doar câteva zile, mai exact, în 8 februarie, preșcolarii și elevii urmează să revină fizic în unitățile de învățământ. Soluționarea acestei probleme, fără apă caldă și căldură, este esențială, astfel încât procesul educativ să se desfășoare în condiții optime.

Nu se folosesc aeroterme chiar dacă sunt școli fără apă caldă și căldură

Totodată, Primăria Sectorului 5 a menționat în sesizarea transmisă Primăriei Capitalei faptul că, deși calitatea agentului termic furnizat nu este la parametrii corespunzători, facturile emise de Compania Municipală Termoenergetica București sunt din ce în ce mai mari, aspect care nu se justifică.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a subliniat faptul că în nicio școală din sector nu va fi permisă folosirea de aeroterme sau altor tipuri de aparaturi, decât cele prevăzute în proiectul tehnic.

piedone 1

În cazul în care în unele unități de învățământ temperatura va fi prea scăzută, Primăria Sectorului 5 va discuta cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru a desfășura cursurilor online.

„Copiii merită să se reîntoarcă la școală, însă nu cu orice preț. Trebuie să ne gândim în primul rând la sănătatea lor. Nu putem să îi ținem în frig! În nicio școală din Sectorul 5 nu va fi permis să se folosească tot felul de improvizații pentru a încălzi sălile de clasă. Este important ca elevii să înceapă cursurile în condiții optime și în siguranță.” a transmis Cristian Popescu Piedone.

Cum se vor desfășura orele din 8 februarie

Scenariul 1

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie
  • Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Scenariul 2

  • Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie
  • Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu
  • Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Scenariul 3

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar
  • Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu
  • Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

CITEȘTE ȘI » Curse de noapte cu trenul în Europa » Cum poți ajunge din București în trenul Viena – Paris sau Zurich – Barcelona

„Luna Iubirii” la Casa Artelor Dinu Lipatti

„Luna Iubirii” la Casa Artelor Dinu Lipatti

Act For Good

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci când faci cumpărăturile, faci și bine