„Femeia, eterna poveste” este titlul cu care Teatrul „Stela Popescu” revine pe 6 februarie

eterna poveste

Sâmbătă, 6 februarie, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor, de la ora 19,00, Teatrul „Stela Popescu” prezintă spectacolul „Femeia, eterna poveste”.

Vorbim despre o poveste interbelică în regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie.

În distribuţia piesei „Femeia, eterna poveste” vă veţi întâlni cu actorii Ana Maria Ivan, Cristian Neacşu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Păunescu, soliști vocali Crina Matei şi Daniel Filipescu, instrumentişti Gabriel Stănescu – vioară, Ionuț Preda – acordeon, Alexandru Burcă – pian, Raul Kusak aranjament muzical. Dansează Silvia Mauriţiu, Cristina Marin Neagu, Ioana Petric, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile.

Totul despre „Femeia, eterna poveste”

Acţiunea se petrece pe terasa localului bucureștean „Leul și cârnatul”, într-o seară de vară, prin 1937 sau 1938. Protagoniștii sunt Maria, proaspăt angajată la bucătărie și chelnerul Pavel. Povestea din „Femeia, eterna poveste” evoluează în jurul celor care se află în local, printre care Maria recunoaște un bărbat de la o masă, cel care urma să se căsătorească cu stăpâna ei, Tita Cristescu, ucisă în ziua de Crăciun a anului 1935.

Bărbatul este acum însoţit de o tânără şi, pentru ea, plăteşte o dedicaţie care deschide programul muzical al serii. Povestea alternează cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veţi recunoaşte cu siguranţă, precum Iubesc femeia (Cristian Vasile), Femeia, eterna poveste (Titi Botez), Ce faci astă seară tu (Dorel Livianu) şi nu numai.

La acea vreme, moartea Titei Cristescu fusese un scandal imens în presă, cu atât mai mult cu cât personajele implicate erau oameni importanți. Tita Cristescu era fiica lui Gheorghe Cristescu, zis „Plăpumarul”, unul dintre fondatorii și primul secretar al Partidului Comunist Român, iar cel despre care se credea că a omorât-o era celebrul inginer Liviu Ciulei.

O seară de desfătări muzicale și dueluri spirituale se transformă încet în seara plină de suspans al dezlegării unei intrigi polițiste, spre a sfârși într-o farsă ce lasă totuși o umbră de îndoială, ce poate provoca în sufletul și mintea spectatorului curiozitatea de a răsfoi, după spectacol, prin istoriile Bucureștiului, de a regăsi imaginile sale în nuanțe de sepia și oamenii săi cu poveștile lor pasionale.

00000111551 a8c3

Mai multe veţi descoperi singuri în spectacolul „Femeia, eterna poveste”, o poveste despre Bucureştiul interbelic, cu muzica lui, cu rafinamentul şi misterele sale.

Biletele se pot achiziționa de AICI

Mesajul organizatorilor pentru cei care vin la spectacol

Odată cu ieșirea municipiului București din scenariul roșu și intrarea în scenariul galben, este permisă organizarea de evenimente culturale cu maxim 30% grad de ocupare al locurilor în sălile de spectacole. Astfel, din totalul de 203 locuri ale Sălii mici a Palatului Național al Copiilor, se vor pune în vânzare 61 de locuri.

“Participând la acest spectacol sunteți de acord cu partajarea datelor dumneavoastră de contact (nume, prenume, nr. de telefon) cu Teatrul Stela Popescu, în scopul de a vă putea plasa pe locurile corespunzătoare și a vă putea notifica în caz de urgență, conform regulilor GDPR și directivelor Direcției de Sănătate Publică. Aceste date ne sunt necesare în cazul unei alerte epidemiologice, pentru a putea asigura autorităților sanitare sprijinul în identificarea persoanelor infectate”, anunță organizatorii.

CITEȘTE ȘI » Palatul Parlamentului – legende urbane » Ce a îngropat Ceaușescu sub scara principală + elicopterul care trebuia să aterizeze în Sala Unirii

Palatul Parlamentului - legende urbane

Palatul Parlamentului – legende urbane » Ce a îngropat Ceaușescu sub scara principală + elicopterul care trebuia să aterizeze în Sala Unirii

Incendiul de la Matei Balş

Incendiul de la Matei Balş. Mai multe persoane au decedat, patru fiind găsite carbonizate