Google Fit adăugă noi funcţii pentru monitorizarea respiraţiei şi ritmului cardiac pe telefoane

Google adăugă noi funcţii pentru monitorizarea respiraţiei şi ritmului cardiac pe telefoane
Google adăugă noi funcţii pentru monitorizarea respiraţiei şi ritmului cardiac pe telefoane

Aplicația Google Fit a primit un update important luna aceasta, prin care poate monitoriza funcția cardiacă și respirația.

Google a anunțat schimbările odată cu lansarea noii versiuni a aplicației. Userii vor putea astfel să fie atenți la ce puls au și cum respiră folosind doar telefonul mobil, fără alte aparate. Ambele opțiuni sunt disponibile și cu camera din față a telefonului și cu cea de pe spate.

Google Fit – cum se face monitorizarea

Monitorizarea pulsului se face prin apăsarea degetului pe camera de pe spate. Tehnica era deja folosită de mai multe aplicații, dar Google a perfecționat-o și acum este mult mai precisă.

Monitorizarea respirației se face prin poziționarea în fața camerei, ca pentru un selfie, cu capul și bustul în cadru. Camera urmărește astfel ridicarea și coborârea pieptului pentru a urmări frecvența respirației.

De asemenea, pentru utilizatorii Apple, Google are și o nouă opțiune de a finaliza o ședință de antrenament automat, dacă userul uită să facă acest lucru. Google fit pentru Wear OS detectează acum când ai terminat antrenamentul și nu mai înregistrează activitatea ta dacă informațiile primite îi arată că te-ai oprit din a mai face efort fizic. Va apărea o căsuță de dialog pentru a confirma și a-ți aminti să închei ședința.

Google Fit for Wear OS

Google Fit detecta deja începerea antrenamentului, fie că e vorba de alergare sau de alt timp de efort. Aplicația are și un Touch Lock, pentru a preveni apăsarea de butoane din greșeală.

Un reprezentat Google a confirmat că informațiile obținute prin aceste update-uri nu vor fi folosite de companie în cadrul reclamelor sau a altor produse de marketing.

Citește și » Adeverința electronică Covid-19. Care este propunerea Comisiei Europene

metroul bucureștean

Ce investiții se fac la metroul bucureștean: 1 miliard de euro buget pe următorii 4 ani. Cât s-a alocat în 2021

saptamana de lucru de 4 zile

Prima țară din Europa care va experimenta săptămâna de lucru de 4 zile