Google Stadia, lansat în România! Cât costă și ce jocuri sunt disponibile

Ce este Google Stadia și cum funcționează
Ce este Google Stadia și cum funcționează

Google Stadia a venit oficial și în România! Veste excelentă pentru gameri: serviciul de cloud gaming e disponibil și la noi, începând de luna aceasta.

Fiind decembrie, utilizatorii noi Google Stadia primesc și un cadou: au acces la o lună gratuită de Stadia Pro!

Cât costă Google Stadia în România

Serviciul Google Stadia are o variantă Founder’s Edition, cu Chromecast Ultra, controller şi 3 luni de serviciu Pro la suma de 130 de dolari. Poţi avea serviciul Pro la 9.99 dolari pe lună, iar controllerele avute deja se pot conecta separat.

Existau semnale că Stadia va apărea în România până la finalul anului 2020, iar acum acest lucru a devenit realitate. Unul dintre cele mai mai servicii de game streaming din lume are deja un an de existență, timp în care a fost lansat în 14 ţări din America de Nord şi Europa. Acum și gamerii români se vor putea bucura de opțiunile sale.

Un update de TOS Stadia de pe 1 decembrie le-a dat speranțe gamerilor că acest lucru se va întâmpla, iar confirmarea oficială a venit pe 8 decembrie. Stadia a intrat în 7 noi ţări europene: Cehia, Ungaria, Portugalia, Polonia, Slovacia, Elveţia şi România.

Ce jocuri sunt disponibile în Google Stadia

Acest serviciu de cloud gaming se laudă cu titluri AAA, pe care totuşi trebuie să le aveţi cumpărate pentru a le juca pe telefon, pe TV, via Chromecast sau pe tabletă şi PC-uri mai slabe. În condiţii ideale merge la 4K la 60 FPS, cu suport HDR. Trebuie să aveţi o conexiune Internet ţeapănă pentru astfel de performanțe, scrie gadgetzone.ro.

Pentru 4K HDR 60 FPS e nevoie de 35 Mbit/s. În Google Stadia veţi găsi atât noile jocuri Ubisoft Watch Dogs Legion şi Assassin’s Creed Valhalla şi Cyberpunk 2077.

Ce este Google Stadia și cum funcționează? Tot ce trebuie să știi:

Citește și » Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2020

Centrul European pentru Securitate Cibernetica

Bucureștiul va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică al UE. O agenție europeană cu buget de miliarde de euro

Life Before Internet, jocul indie care ne duce înapoi în România anului 1994

Life Before Internet, jocul indie care ne duce înapoi în România anului 1994