Bucureștiul va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică al UE. O agenție europeană cu buget de miliarde de euro

Centrul European pentru Securitate Cibernetica
Centrul European pentru Securitate Cibernetică va fi la București, care a învins capitala Belgiei în cursa pentru această agenție europeană.

Centrul European pentru Securitate Cibernetică va fi la București, care a învins capitala Belgiei în cursa pentru această agenție europeană. Va fi prima agenție UE din România.

România s-a remarcat de-a lungul timpului atât în UE, cât și în NATO pentru specialiștii în securitate cibernetică.

  • Bucureștiul a fost ales în urma unui vot, dintr-o listă de șapte orașe pe care se mai aflau Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și orașul spaniol Leon. În finală au intrat capitala României și cea a Belgiei. Bucureștiul a câștigat cu 15 voturi la 12, informează digi24.ro.

Ce va face Centrul European pentru Securitate Cibernetică din București

Este o veste foarte importantă pentru că vizează cercetarea. Practic, principala activitate pe care Centrul European pentru Securitate Cibernetică o va avea la București este de a gestiona fonduri pentru securitate cibernetică din bugetele de cercetare ale Uniunii Europene.

  • Este o lovitură de imagine a țării noastre, dar și o dovadă de încredere, fiindcă bugetul de gestionat va fi unul de ordinul miliardelor de euro.

Vestea despre noul Centru European pentru Securitate Cibernetică a fost dată la miezul nopții de Luca Niculescu, ambasadorul român în Franța.

„În urma unui vot la Bruxelles, România este țara care va găzdui nou înființatul Centru European pentru Securitate Cibernetica. Este practic prima agenție europeană care se va instala în tara noastră de când am intrat în UE, în urmă cu aproape 14 ani. Felicitări tuturor celor care au lucrat de multe luni și cu mult[ hotărâre pentru ca acest lucru să se întâmple : oameni politici, din administrație și diplomați!”, a transmis Luca Niculescu.

Candidatura României, ajutată de diversitate

Conform dosarului depus de România pentru Centrul European pentru Securitate Cibernetică, țara noastră este a treia din UE la angajați-femei în domeniu. De asemenea, un sfert din absolvenții de facultăți de profil sunt femei, ceea ce a ajutat în lupta cu celelalte orașe europene.

5 librării mici pe care trebuie să le vizitezi în București: de la Sophia la Seneca Anticafe

Contractul pentru achiziţia a 13 noi trenuri de metrou pentru Magistrala 5 a fost semnat

Carantină în București

Carantină în București? Nicușor Dan a reacționat la propunerile lansate de Vlad Voiculescu

Ce este Google Stadia și cum funcționează

Google Stadia, lansat în România! Cât costă și ce jocuri sunt disponibile