Ludovic Orban confirmă că școlile din București trec în sistem online » Ce alte restricții apar în capitală

Ludovic Orban

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a confirmat duminică faptul că toți elevii din București vor face cursuri exclusiv online.

Motivul este acela că Bucureștiul a depășit rata de infectare de 3 la mie, situație în care se aplică restricții mai dure.

Așadar, conform lui Ludovic Orban, școlile și grădinițele vor trece în Scenariul Roșu, adică orele se vor face exclusiv online, restaurantele, teatrele și cinematografele se vor închide, iar purtatul măștii va fi obligatoriu și în spațiile deschise.

“Principalele măsuri sunt obligativitatea portului măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea lor în sistem online, suspendarea activității în teatre, cinematografe, restaurante și cafenele la interior”

Ludovic Orban, prim-ministru

Ludovic Orban, mesaj către părinți

Premierul i-a asigurat pe părinți că odată luată decizia de a intra cu toate școlile din București în Scenariul Roșu, va fi adoptată Hotărârea de Guvern prin care un părinte primește 75% din salariu dacă rămâne acasă, cu copilul.

“Vom adopta această hotărâre săptămâna viitoare, marți sau miercuri. Vor fi prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care va sta acasă“, a declarat Ludovic Orban.

Rata de infectare calculată la 14 zile pentru Capitală a ajuns ieri la 3,02. Măsurile care vor fi luate în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București se vor aplica timp de 14 zile.

CITEȘTE ȘI » Patriarhia Română e nemulțumită că pelerinajul de Sf. Dumitru a fost interzis

Hubert Thuma - Rezultate alegeri Ilfov

Rezultate alegeri Ilfov » Cum se împart mandatele în Consiliul Județean Ilfov și cine e președintele CJ

CTP

CTP e nervos: „Prefectul Capitalei este dobitocul perfect”