50.000 de mașini abandonate vor fi ridicate din București!

masini abandonate

E plin de mașini abandonate sau parcate ilegal, în București. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susţine că va începe ridicarea lor imediat după promulgarea legii care dă posibilitatea ridicării maşinilor parcate ilegal.

Nicușor Dan susţine că vrea de asemenea ca ridicarea să se facă mai ales în cazurile în care şoferii le lasă pe trecerile pentru pietoni sau în staţiile de autobuz, până când problema privind locurile de parcare va fi rezolvată.

„Avem o uriaşă problemă de transport şi de parcare în Bucureşti. Este un cerc vicios. Lumea stă în trafic pentru că sunt maşini parcate, multe legal şi puţine ilegal pe prima bandă, maşinile sunt parcate pentru că oamenii folosesc maşina pentru că nu au încredere în transportul public şi pe bună dreptate în momentul ăsta”, a declarat Primarul.

50.000 de mașini abandonate în București

Edilul Capitalei susţine că doreşte în primul rând ridicarea maşinilor abandonate, al căror număr este estimat la 50.000-60.000! Nicuşor Dan a precizat că va discuta cu reprezentanţii primăriilor de sector, iar taxele care se vor aplica celor care parchează în locuri interzise vor fi stabilite prin decizie a Consiliului General al Capitalei.

nicusor dan

“În opinia mea, nu este corect în momentul ăsta să penalizezi oamenii, mai puţin pe cei care parchează flagrant, pe treceri de pietoni, în staţii de autobuz, troleibuz. Trebuie să rezolvăm în mod sistematic problema asta a transportului public, împreună cu parcările. Deci, mai puţin cazurile flagrante, nu sunt pentru penalizarea conducătorilor auto”

Nicușor Dan, Primar General

Acesta a continuat: “Este un efort pe care autoritatea trebuie să-l facă: să facă contracte cu mari deţinători de parcări, cum sunt hipermarketurile care stau mult timp, mare parte din ele, nefolosite, să găsească locuri alternative către care să direcţioneze maşinile care sunt parcate pe prima bandă, în felul asta să dea linie unică pentru transportul public şi să crească viteza de deplasare a acestor”, a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Citește și » Cele mai importante cinci știri din Sectorul 6 » Primăria are viceprimari, tablete pentru elevi și startul campaniei “Împodobește o stradă!”

Sectorul 6

Cinci știri din Sectorul 6 » Primăria are viceprimari, tablete pentru elevi și startul campaniei “Împodobește o stradă!”

sector

Știri de sector. Cele mai importante 6 informații din București